Prosecco katers zijn officieel de ergste, zeggen experts

Voor velen van ons is het drankgebruik in een jaar van lockdown en gelaagde afstandsregels een copingmechanisme geweest en je zult ongetwijfeld bekend zijn met de daaruit voortvloeiende kater. Maar hier is een nuttige tip want deskundigen zeggen dat je van Prosecco officieel de ergste kater krijgt.

Dit is misschien geen nieuws voor iemand die ooit een kater van Prosecco heeft gehad – want ze zijn echt de hel op aarde. Maar er zit wat echte, echte levenswetenschap achter dat bekende bonkende hoofd.

In een gesprek met Tyla, een sommelier: “Als je merkt dat je de ergste hoofdpijn ooit krijgt na een glas of twee Prosecco, geef dan gewoon de schuld aan de bubbels.”

Als je probeert te ontspannen aan de lockdown maar toch enorme hoofdpijn hebt de dag erna kun je die bubbels de schuld geven.

Hij voegde eraan toe: “Prosecco en Champagne bevatten allebei kleine zakjes kooldioxide die veranderen hoe de alcohol door de bloedsomloop stroomt, waardoor het lichaam de alcohol sneller kan adsorberen”.

Hij ging verder: “Eenmaal in de bloedbaan concurreert de Co2 met zuurstof. Daarom voel je je misschien een beetje wazig en nogal snel dronken, wat leidt tot een overdreven kater in de vorm van een bonzend hoofd.”

De beste manier om een kater te voorkomen is of om helemaal niet te drinken of om de schade eenbeetje proberen te beperken en ervoor te zorgen dat je alle verstandige dingen doet die je al weet.

Het drinken van een glas water tussen elk alcoholisch drankje helpt, dit zorgt er namelijk voor dat je bruisende spul wat langzamer drinkt. En, natuurlijk, moet je niet drinken op een lege maag. Maar wat is Marco’s tip voor degenen onder ons die al deze handige tips kunnen vergeten?

“Drink een groot glas water voor het slapen gaan,” zegt hij. Nou, dat klinkt makkelijk genoeg.

We hebben allemaal onze eigen technieken om met een kater om te gaan maar er zou een nieuwe redder kunnen zijn die wordt ondersteund door echte WETENSCHAP.

Onderzoekers in Finland geloven dat ze een pil hebben gemaakt die ervoor zorgt dat je geen last meer hebt van een kater.

Na een studie bij mannen die hadden gedronken, werd een aminozuurtabel genaamd L-cysteïne gevonden die al die symptomen vermindert.

De tablet werd getest op een groep mannen die enkele uren alcohol moesten drinken, bij zes gelegenheden.

De resultaten toonden aan dat de mannen die de pil hadden genomen, zeiden dat ze minder last hadden van een kater vergeleken met mannen die een placebopil kregen.

De pillen worden online verkocht bij verschillende verkooppunten, maar je kunt ze al kopen voor minder dan 30 cent per stuk als je dit potje met 60 pillen koopt. Let wel op, bijna uitverkocht!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven