Professioneel golfer Grayson Murray (30) op tragische wijze overleden

professioneel-golfer-grayson-murray-30-op-tragische-wijze-overleden

De Amerikaanse professionele golfer Grayson Murray is zaterdag op dertigjarige leeftijd komen te overlijden. De tragische gebeurtenis gebeurde slechts een dag nadat Murray zich wegens ziekte had teruggetrokken uit een golftoernooi in Texas. De oorzaak van zijn overlijden is nog niet bekendgemaakt.

Mentale problemen

“We zijn diep bedroefd door het nieuws dat Grayson Murray vanochtend is gestorven. Woorden schieten tekort,” verklaarde Jay Monahan, commissaris van de PGA Tour, zaterdag. “De PGA Tour voelt als een familie, en het verlies van een familielid verandert je voorgoed. We rouwen om Grayson en bidden voor troost voor zijn naasten.”

Murray won begin dit jaar de Sony Open in Honolulu, zijn tweede overwinning in zijn carrière. Donderdag had hij op de eerste dag van de Colonial Country Club een score van 68. Op vrijdag speelde hij 16 holes voordat hij zich ziek moest terugtrekken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @graysonmurray

Bekenden reageren geschokt

Scottie Scheffler, de nummer één van de wereld, reageerde geschokt op het nieuws van Murray’s overlijden. “Het nieuws is nog niet echt tot me doorgedrongen, maar ik denk aan zijn familie en bid voor hen,” zei Scheffler na afloop van de derde ronde. “Het is moeilijk om in woorden uit te drukken hoe triest en tragisch dit is.”

In 2021 deelde Murray via sociale media dat hij behandeld werd voor een alcoholverslaving. Ook sprak hij openlijk over zijn mentale gezondheidsproblemen na zijn overwinning in januari. “Mijn ouders hebben de afgelopen zes jaar een zware tijd doorgemaakt, terwijl ik worstelde met mentale problemen,” zei Murray destijds. “Het is niet makkelijk voor mij, noch voor de mensen die van me houden. Zij zijn mijn grootste steun geweest.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @graysonmurray

Tour-commissaris Monahan vloog zaterdag naar Fort Worth en sprak daar met verslaggevers. Hem werd gevraagd of de PGA Tour voldoende doet om golfers met psychische problemen te ondersteunen. “We kennen de omstandigheden rond het overlijden van Grayson nog niet,” zei Monahan. “Maar Grayson toonde veel moed door open te zijn over zijn mentale problemen. Hij heeft ons een belangrijke les geleerd die ik nooit zal vergeten.”

Scroll naar boven