Pro-Israëldemonstratie aangevallen: man (55) zwaar afgetuigd

Pro-Israëldemonstratie aangevallen: man (55) zwaar afgetuigd

Waar men als sinds het begin van het gedoe tussen Israël en Hamas voor vreest, is in het Duitse Chemnitz al werkelijkheid geworden. 

Demonstratie

Daar gingen afgelopen woensdag zo’n 300 mensen de straat op, om te demonstreren tegen de dingen die Hamas doet en om hun steun te betuigen aan Israël.

De betoging kreeg echter al snel last van tegendemonstranten. Volgens de Duitse krant Bild waren zij alleen maar uit op het verstoren van de openbare orde.

Neumarkt

Het gebeurde allemaal rond 17.00 uur op de Neumarkt. Meerdere ooggetuigen spreken van taferelen die ze nog nooit eerder hebben gezien.

De tegendemonstranten, Palestina-fanaten, probeerden de pro-Israëldemonstranten te provoceren, spuugden ze naar hen en scandeerden leuzen. Een van de aanwezigen beschrijft het als ‘een onbekende haat’.

Vrouw (72) en man

Hier bleef het niet bij. Drie pro-Palestijnen ‘strijders’ pakten een Israëlische vlag af van een weerloze vrouw van 72 jaar. Nu is gebleken dat ging om twee Syriërs van 20 en 17 jaar, en een andere jongen.

De drie hebben daarna nog een man aangevallen, die eigenlijk niet eens meedeed aan de demonstratie. Ze kneusden enkele ribben en braken zijn sleutelbeen.

Demonstraties Nederland

Aankomende zondag staat er in Nederland een pro-Palestinademonstratie op het programma in Amsterdam, terwijl er ook een pro-Israël demonstratie is aangekondigd.

De Palestina-demo begint op de Dam en eindigt in het Westerpark. De pro-Israël demonstratie is op het Beursplein. Beide organisaties dienen een herkenbare ordedienst te hebben.

Die moet toezicht houden op het gedrag van de deelnemers en is ook aangesteld om gemeente afspraken na te laten komen. Zo mogen er geen Hamas- en/of Hezbollah-vlaggen worden getoond, mogen gezichten niet bedekt worden en wordt er ook gelet op mogelijk haatzaaien.

Scroll naar boven