Inwoners van Nijmegen die van geslacht wisselen en daarom een nieuw rijbewijs of paspoort nodig hebben, krijgen dat vergoed van de gemeente.

Hiermee is Nijmegen de eerste stad in Nederland die dit mogelijk maakt. De gemeente heeft als doel transgenders zo optimaal mogelijk te steunen tijdens hun transitie. Voor veel transgenders is het een belangrijke stap om het geslacht waarmee ze verder willen, ook in hun identiteitsbewijs te laten zetten.

Primeur: Nieuw paspoort voortaan gratis voor transgenders

Vanaf 2023 vergoed Nijmegen alle kosten die administratief gezien bij een geslachtsverandering komen kijken. Ook de deskundigenverklaring valt hieronder.

Terugwerkende kracht

En er is meer goed nieuws. Ben jij een Nijmeegse transgender? En heb jij jouw geslacht dit jaar laten wijzigen? Dan heb ook jij recht op een vergoeding met terugwerkende kracht. Je kunt je in dit geval melden bij de gemeente, die ervoor zal zorgen dat je gemaakte kosten netjes terugkrijgt.

BEKIJK OOK  Nijmeegse pedo verkracht eigen dochtertjes en zet beelden online

Nijmegen benadrukt dat zij het belangrijk vinden dat lhbtiq+-personen zich gehoord, vrij en veilig voelen in hun eigen gemeente.


Like it? Share with your friends!