Prijzen parkeergarages omhoog: Dit absurde tarief ga je in 2024 per uur betalen

Prijzen parkeergarages omhoog: Dit absurde tarief ga je in 2024 per uur betalen

Amsterdam gaat een forse prijsverhoging doorvoeren in parkeergarages. Op alle plekken in de stad gaan de tarieven gelijkgetrokken worden met die van parkeren op straat in de buurt van een garage. En soms betekent dat een stijging van 1,40 euro per uur.

Duurste stad

Inwoners zijn er niet blij mee. Het lokale nieuwsmedium AT5 is de straat op gegaan om mensen te vragen wat ze hier van vinden.

De antwoorden laten zich raden. Iemand zegt: ”Dat zijn wel prijsverhogingen. Maar goed, je doet er niets aan.” Een ander stoort zich gigantisch en stelt: ”In Londen betaal ik de helft!”

Amsterdam is de duurste stad als het gaat om parkeren. In en rondom het centrum wordt het nu nog prijziger dan het al was. Bij Markenhoven in de Anne Frankstraat gaat het tarief van 6,30 euro per uur naar 7,50 euro. Het is werkelijk waar absurd.

Albert Cuyp

Bij de Albert Cuyp gaat het tarief omhoog van 5,10 euro naar 6,50 euro per uur. Maar ook de maandelijkse parkeertarieven voor bewoners worden hoger. De gemeenste stelt dat sommige garages namelijk ‘verlies maken’. En dus moeten bewoners ook meer gaan betalen.

Door de prijsstijgingen is parkeren in een parkeergarage nu net zo prijzig als je auto parkeren op straat. Een passant vindt dat ‘de prijs die je betaalt voor comfort’.

 

Scroll naar boven