Priester geeft huilend baby’tje keiharde platte hand, ouders doen niets

Priester geeft huilend baby'tje keiharde platte hand, ouders doen niets

In veel protestantse en katholieke kerken is het gebruikelijk om kinderen op jonge leeftijd te dopen. Maar in een filmpje dat rondgaat op internet, gaat een priester zijn boekje te buiten. Hij geeft een huilende baby uit het niks een keiharde platte hand. De ouders doen niets.

Wat is dopen?

Eerst even de betekenis van dopen. In het kort gezegd wordt hiermee symbolisch uitgedrukt dat iemand ‘schoongewassen’ wordt van zonden, zodat ze rein zijn voor God.

Bij een doop wordt een kindje niet volledig onder water gehouden. Het hoofdje wordt overgoten met doopwater. Het water dat gebruikt wordt, is eigenlijk niet zo bijzonder en komt soms gewoon uit een flesje Spa blauw of uit de kraan. Men maakt het allemaal special door het ritueel.

Bij de doop spreekt de priester dan de volgende woorden uit: ”Ik doop u in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

Priester geeft platte hand

Omdat kinderen vaak op jonge leeftijd dus al gedoopt worden, kan het zo zijn dat baby’tjes beginnen met huilen. Dat is nu eenmaal zo bij jonge kinderen. In een filmpje dat is geplaatst op het Instagram-account ‘Straatduivel’, zien we een priester met losse handjes.

Het baby’tje dat gedoopt zal worden, huilt onophoudelijk. In plaats van het kindje liefde te geven, geeft de priester de baby een keiharde platte hand.

De aanwezigen lijken niet goed te beseffen wat er zojuist is gebeurd en ook de ouders zijn dusdanig verbaasd dat ze totaal geen reactie geven. Dat hun kind net een flinke tik in het gezichtje heeft gekregen en daardoor alleen maar harder huilt, is blijkbaar geen aanleiding om in te grijpen.

Onderstaand de beelden. Deel dit bericht op Facebook en laat vooral even weten wat jij zou doen als dit zou gebeuren bij jouw kind:

Scroll naar boven