Premier Rutte zegt sorry voor falend coronabeleid

Premier Rutte geeft zichzelf de schuld dat de vorige coronaboodschap niet voldoende is aangekomen. “Ondanks dat we mensen steeds opnieuw overtuigen van het belang van de maatregelen, slagen wij – ook ikzelf – daar minder goed in”, zei hij zelf tijdens de persconferentie.

Hier niet op gerekend

Rutte had gehoopt dat we na de zomer langzaam de meeste maatregelen konden vergeten. “Maar de realiteit is heel anders, in de zorg is het weer alle hens aan dek. Ik zeg dit niet om onszelf vrij te pleiten van kritiek. Daar zijn we niet doof voor, en ongetwijfeld zal blijken hoe terecht die kritiek was. Er is geen manier om dit foutloos te doen.”

Rutte zei ook dat de avondlockdown een maatregel is die hij liever niet had doorgevoerd. Ook alle maatregelen van drie weken geleden blijven gelden. Op 17 december wordt er weer gekeken naar de situatie. Dan wordt er besloten of er meer of minder maatregelen komen.

De maatregelen van 3 weken geleden hebben dus niets uitgehaald. Integendeel zelfs, we hebben nog nooit zo’n hoge cijfers gehad.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven