Slowaakse premier Robert Fico neergeschoten na vergadering

Robert Fico geschoten

Woensdag heeft zich een schokkende gebeurtenis voorgedaan in Slowakije toen premier Robert Fico werd neergehaald na een vergadering van het kabinet.

Incident Robert Fico

Dit incident vond plaats voor een overheidsgebouw in Handlova, waar de bijeenkomst net was afgerond. De Slowaakse nieuwsdienst TASR meldt dat er meerdere schoten te horen waren, wat wijst op een ernstige aanval.

De premier is direct na het incident, waarvan de ernst op dat moment nog niet bekend was, overgebracht naar het ziekenhuis voor medische behandeling.

De exacte toedracht en de motieven achter de aanval zijn nog onderwerp van onderzoek. Dit gewelddadige voorval heeft ongetwijfeld grote impact op de politieke stabiliteit in het land en roept vragen op over de veiligheid van publieke figuren in Slowakije.

De president is geen onbekende in onze nationale media. In het verleden is meermaals bericht over het feit dat hij pro-Russisch is. Zou dit iets te maken hebben met de poging op zijn leven? Laat het ons weten in de reacties op Facebook. Met jouw hulp kunnen we nog veel vaker dit soort verhalen blijven maken.

Pro-Russische Robert Fico wint verkiezingen Slowakije
Scroll naar boven