PostNL-bezorger schopt hondje naar de hemel

PostNL-bezorger schopt hondje naar de hemel

In de voortuin van een woning aan het Wethouder Lammersplantsoen in Budel heeft Kayleigh van Gessel een gedenkplekje ingericht. Afgelopen vrijdag werd haar chihuahua Maya door een pakketbezorger naar het hiernmaals getrapt.

”Maya betekende zo veel voor mij”, zo vertelt Kayleigh van Gessel tegen De Gelderlander. Ze zit er totaal doorheen na het gebeuren. ”Ik heb er geen woorden voor.”

Chihuahua Maya was zeven jaar geleden een cadeautje van haar moeder. ”Ze was ontzettend speciaal voor mij. In moeilijke tijden vond ik troost bij haar.”

Pakketbezorger

Afgelopen vrijdag is het foute boel. Een pakketbezorger, die werkt voor PostNL, belt rond 16.30 uur aan. Kayleighs man is als eerst bij de deur en doet open.

Het hondje komt ook kijken wie er aan de deur staat en snuffelt aan de schoenen van de bezorger. Die geeft het diertje dan ineens een rotschop.

Mike weet niet wat hij ziet. ”Het bl0ed spoot uit haar hoofdje. De dierenarts komt langs, maar kan niets meer voor Maya doen. Het schedeltje van het diertje ligt helemaal in puin.

Kayleigh heeft haar hondje nog vastgepakt tijdens de laatste minuten van haar leven. ”Ik voelde haar hartje wegzakken. Als afscheid kwispelde ze nog eventjes met haar staartje.”

Bezorger wil weg

De bezorger wordt korte tijd later in de boeien geslagen. ”Hij wilde eigenlijk meteen wegrijden, maar ik heb hem dringend verzocht te blijven”, aldus Mike.

De man zit een aantal uren op het bureau, maar is alweer vrijgelaten. In augustus moet de man zijn daad uitleggen aan de rechter.

Kinderen getuige

De twee kinderen van Kayleigh en Mike, twee dochters van 3 en 5, hebben alles zien gebeuren. Volgens Kayleigh staat dit voor de rest van haar leven op het netvlies van haar oudste dochertje gebrand. Ook hun andere hondje is van slag: ”Die zit stil in een hoekje en mist haar kleine vriendje.”

Bezorger gebeten

PostNL laat in een reactie weten de situatie voor iedereen ontzettend te betreuren. ”Het is een nare en verdrietige situatie.” De woordvoerder wijst erop dat de bezorger ook erg aangedaan is en wil bovendien kwijt dat er op het adres nog veel meer honden aanwezig waren.

De bezorger zou door een van de honden zijn gegrepen, en daar een medische behandeling voor hebben moeten ondergaan. Mike ontkent dat dat gebeurd is.

In ieder geval vindt Mike dat met het heengaan van Maya, een deel van het leven van het gezin is afgepakt. ”We zijn in die 7 jaar dat we Maya hadden enkele keren verhuisd en hebben twee kinderen gekregen.Maya was onderdeel van ons leven”, zo stelt hij.

Het pakketje dat de bezorger kwam afleveren, bleek overigens niet eens voor Mike en Kayleigh bestemd te zijn. Hoe wrang?

Via deze weg willen wij het gezin vanzelfsprekend ontzettend veel sterkte wensen met het verlies van hun geliefde hondje.

Beeld: Facebook

Scroll naar boven