Postbode veroorzaakt twee ongevallen achter elkaar en neemt ontslag: ”Baan niets voor hem”

Postbode veroorzaakt twee ongevallen achter elkaar en neemt ontslag: ''Baan niets voor hem''

Een Belgische postbode (19) die in april twee ongevallen veroorzaakte in twee weken tijd heeft ontslag genomen. De baan is ”niets voor hem.”

Op 14 april jongstleden ging het voor het eerst mis in de Molenkouterstraat in Machelen-aan-de-Leie (Zulte). De jonge postbezorger viel ‘s-morgens vroeg in slaap achter het stuur van zijn bestelauto en raakte van de weg. Hierbij ramde hij een muurtje, reed een brievenbus omver alvorens hij uiteindelijk tegen een zijgevel van een woning tot stilstand kwam.

Elf dagen later, op 25 april om precies te zijn, ging het weer mis. Hij parkeerde zijn bestelbus ditmaal in volle vaart tegen een lantaarnpaal en eindige in een voortuin.

Gesprek

De twee ongevallen waren voor werkgever bpost aanleiding tot een gesprek. De postbode besloot daarop om de auto in te ruilen voor een fiets. Maar post bezorgen per fiets is erg zwaar en de jongen was niet langer gemotiveerd. ”Uiteindelijk gaf hij zelf aan dat postbode zijn niet zijn roeping is, waarna hij zijn ontslag heeft ingediend”, aldus de verklaring van bpost.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven