Postbezorger Hermien krijgt na 17 jaar trouwe dienst het meest tragische cadeau ooit

Postbezorger Hermien krijgt na 17 jaar trouwe dienst het meest tragische cadeau ooit

Postbezorger Hermien de Wit uit Hoevelaken ging vorig jaar, na bijna 17 jaar trouwe dienst, eindelijk met pensioen. Wie denkt dat PostNL haar even flink in het zonnetje zou zetten, zit er helemaal naast. Hermien kreeg een belachelijk cadeautje.

Wanneer je ergens lang hebt gewerkt, dan verwacht je dat je werkgever bij je afscheid dankbaar is voor je inzet gedurende alle jaren.

Postbezorger Hermien krijgt na 17 jaar trouwe dienst het meest tragische cadeau ooit

PostNL

Bij PostNL dachten ze daar in eerste instantie anders over. Hermien (69) werd afgescheept met een doosje Merci en met een cadeaubon van tien euro.

Die werden haar ook niet persoonlijk overhandigd, maar werden ijskoud door de brievenbus gegooid. Het leidde tot veel onbegrip bij dochter Cocky.

Die besloot haar frustraties te uiten op X (Twitter). ”Ze was wat je noemt een toegewijde verantwoordelijke, flexibele en een trouwe werknemer.”

”Van ons kreeg ze champagne, van PostNL ontving ze een doos Mercietjes.” De kansloze actie van PostNL ging het hele land door. Op social media spraken mensen er schande van.

Dat leidde tot grote verbazing bij Hermien. ”Ik wist niets van Twitter”, zo vertelt ze een dag nadat ze zelfs door Jinek zat om over de tragedie die PostNL heet te praten.

Goedmakertje

Omdat het nieuws dus kneiterviraal ging, kregen de hoge heren van PostNL er lucht van. Die kwamen met de verklaring over een ‘interne fout’ en hebben een goedmakertje aangeboden.

Hermien mag op kosten van het bedrijf met haar hele familie uit eten. En daar maakt ze maar al te graag gebruik van. Ze heeft een tafel gereserveerd waar onder meer haar negentien kinderen en kleinkinderen zullen aanschuiven. Of PostNL daadwerkelijk voornemens is de rekening te betalen?

”Eerst zien, dan geloven”, aldus Hermien.

Scroll naar boven