Positief nieuws: RIVM stopt met covid-cijfers in weekenden en op feestdagen

RIVM stopt met doorgeven coronavirus cijfers in weekenden en op feestdagen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stopt vanaf zaterdag met het verstrekken van geen cijfers over het aantal positieve coronatesten in het weekend en op feestdagen.

Past bij beleid

Volgens het RIVM sluit dit beleid aan op de huidige situatie rondom het coronavirus. Vanzelfsprekend blijft de dienst het coronavirus nauwlettend monitoren. En voor de cijfertjesmensen onder ons: doordeweeks wordt het aantal positieve tests nog wel doorgegeven.

Minder testen bij GGD

Het valt de dienst op dat steeds minder mensen een uitstapje maken naar de GGD voor een gezellige coronatest. Omdat de thuistest aan terrein wint, worden zullen er een aantal testlocaties worden gesloten. Wie echter niet in staat is om een zelftest te doen, blijft evenals zorgmedewerkers van harte welkom voor een stok-in-je-neus-ervaring op locatie.

Dat geldt natuurlijk ook voor vakantiegangers, die een herstelbewijs nodig hebben om zichzelf toegang te verschaffen tot een vliegtuig.

Oh ja. Vanaf aanstaande maandag vervalt het advies om bij een positieve zelftest naar de GGD te gaan voor een het laten bevestigen van de uitkomst.

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven