Pornhub verwijdert 80 procent van al hun video’s

Pornhub beweert dat ze 80% van hun video’s hebben verwijderd naar aanleiding van meldingen dat de website ‘besmet’ is met kindermisbruik en verkrachting. De site, die in Canadese handen is, was het onderwerp van een onderzoek door de New York Times dat ertoe leidde dat Visa en Mastercard de toegang tot betalingen blokkeerde. Meer dan 10 miljoen video’s zijn van de site verwijderd en Pornhub zegt dat er geen video’s van ongecontroleerde gebruikers meer zullen worden geplaatst.

Voorheen kon iedereen die zich aanmeldde bij een Pornhub een video uploaden. Er waren 13,5 miljoen video’s op Pornhub op zondagavond, zoals opgemerkt door Motherboard. Tegen dinsdagmiddag was dat gedaald tot 2,9 miljoen.

Vanaf nu kunnen alleen officiële contentpartners of gebruikers die zich hebben aangemeld voor het Modelprogramma-initiatief (en die advertentie-inkomsten verdienen met hun video’s) video’s plaatsen.

De site zei in een verklaring dat het ‘geen tolerantie’ heeft voor inhoud die seksueel misbruik van kinderen laat zien en ontkende het bewust dergelijke beelden toe te staan. ,,Om het even welke bewering dat wij CSAM [kind seksueel misbruikmateriaal] toestaan is onverantwoordelijk en flagrant onwaar,” zegt Pornhub.

Mastercard kondigde aan dat het het gebruik van zijn kaarten op Pornhub stopzette nadat ze er uit eigen onderzoek achterkwamen dat er content op stond wat tegen de wet in gaat. Ze voegden eraan toe dat het ook andere websites onderzocht op mogelijk illegale inhoud. Visa zei dat het gebruik van zijn kaarten op Pornhub opschortte, ook al was het eigen onderzoek onvolledig. Pornhub noemde de acties in een verklaring “uitzonderlijk teleurstellend”. Het bedrijf zei dat ze vorig jaar meer dan 42 miljard bezoeken op hun website hadden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven