Politiehond werpt aan 18 puppy’s: ”Nog nooit gezien”

Politiehond werpt aan 18 puppy's: ''Nog nooit gezien''

Politiehond Deya heeft eergisteren het leven geschonken aan maar liefst 18 puppy’s. Haar baasje Driek is blij verrast, maar zegt tegen Hart van Nederland ook dat hij dit ”niet voor ogen” had.

Driek en zijn echtgenote trainen samen politiehonden. Deya was aanstaande maandag pas uitgerekend en er waren geen voortekenen dat ze eerder zou bevallen. Toen hij vrijdag de schuur ging opruimen, tussendoor even naar zijn woning ging en weer terugkwam, had Deya ineens een pup geworpen.

BEKIJK DE UNIEKE FOTO’S HIER

“Dit gaat ineens wel heel snel, dacht ik toen. Maar daarna duurde het nog twee uur voordat de volgende pas kwam”, aldus Driek, die constant bij de Mechelse herder bleef. Toen beviel ze van nummer twee en drie, maar ook daarna duurde het weer twee uur voordat de volgende kwam.

Dierenarts

Omdat Driek en zijn vrouw wantrouwend waren vanwege de tijd die er tussen de geboorten zat, schakelden zij een arts in. De dierenarts heeft toen besloten de andere puppy’s via een keizersnede geboren te laten worden.

Volgens een echoscopie van de dierenarts droeg Deya acht pups. Maar uiteindelijk werden er maar liefst achttien puppy’s geboren. Driek zegt dat dit vrijwel nooit voorkomt.

Tragisch genoeg hebben drie puppy’tjes het niet gehaald. Met de andere vijftien (en met Deya) gaat het uitstekend, aldus Driek.

Scroll naar boven