Oud echtpaar wordt aangehouden door politieagent – dan grijpt de agent hun auto en doet het ondenkbare

Ben jij wel eens door een agent aangehouden? Waarschijnlijk vond je het, net als wij, best eng toen dat gebeurde. Althans, een oud echtpaar uit Louisiana werd nerveus toen hen werd gevraagd om te stoppen door de politieagenten. Hun reden hiervoor was, dat ze vermoedelijk te hard hadden gereden. Ze werden nog ongeruster toen ze merkten dat de officier die hen had gesignaleerd vreemd handelde.

Allereerst duurde het heel lang voordat hij uit zijn auto kwam. Daarnaast waren er ook andere signalen waardoor ze extra op hun hoede moesten zijn. Uiteindelijk kwam hij aan bij het oud echtpaar en stelde hij een aantal vragen waar zij van opkeken…

Maxine Morgan en haar man Jimmy waren op weg naar Shreveport in Louisiana om een herdenking bij te wonen voor hun dochter (Daphne) die slechts een paar dagen eerder was overleden. Volgens KSLA reed Maxine iets te snel, wat begrijpelijk is gezien hun situatie. ‘Ik lette op mijn rijgedrag,’ legde Maxine uit. “Maar mijn hoofd was er niet bij.”

Toevallig stond Bossier Parrish Sheriffs adjunct-Jackie Loveless in de buurt te patrouilleren op snel rijdende auto’s. “Ik stond geparkeerd in Taylor’s Grocery op zoek naar snelheidsovertreders in de westelijke richting,” zei hij. “Toen zij langskwamen, reden ze aardig snel.”

Deputy Loveless deed een gebed voordat hij richting het oudere stel reed en startte zijn achtervolging. Vervolgens, toen hij hen had aangehouden, naderde hij Maxine en Jimmy en vroeg hen waarom ze zo snel reden. Maxine legde hem uit waar ze heen gingen en waarom. Ze wisten dat ze fout zaten, maar waren er wegens hun situatie niet bij met hun hoofd.

“Het is moeilijk, heel moeilijk,” zei Morgan tegen KSLA. “Het is het ergste gevoel van de wereld om een van je kinderen te verliezen.”

Andere politieagenten waren misschien niet ontroerd door hun verhaal, maar Deputy Loveless reageerde op een manier waardoor het echtpaar versteld stond. In plaats dat Deputy Loveless een bekeuring uitschreef, reikte hij zijn hand in de auto en vroeg Maxine of hij met haar mee kon bidden.

“Ik vroeg haar,” Mevrouw, vind je het erg als ik met je bid? “Zei Loveless.

Overspoeld door verdriet namen Maxine en Jimmy het voorstel van de officier aan en deden een gebed samen met Deputy Loveless.

“Ik denk dat hij die dag ons wonder was,” zei Maxine. “We hadden die dag iets nodig en hij gaf het aan ons.”

Deputy Loveless heeft ondertussen zijn eigen verhaal over het naar buiten gebracht over deze situatie.

“In het midden van het gebed greep ze mijn hand en hield mijn hand stevig vast. En begon ze te huilen, tranen van dankbaarheid en tranen van waardering.

Bekijk de video hieronder voor meer informatie over het verhaal van Deputy Loveless:

Wat een geweldig gebaar van Deputy Loveless. Een kind verliezen is al erg genoeg, maar hoe hij hierop vervolgens op reageert zou een voorbeeld moeten zijn voor anderen. Deel dit bericht met je vrienden en familie!

Bron: KSLA