Politie: Verdachte situatie basisschool berust op groot misverstand

Verdachte situatie basisschool berust op groot misverstand

Gisteren maakten wij net als een heleboel media melding van een verdachte situatie op basisschool Prinsenhofschool aan de Langevelderweg. Een arrestatieteam was ter plekke en er cirkelde zelfs een politiehelikopter boven Noordwijkerhout. Achteraf blijkt het te gaan om een misverstand.

Een bezorgde voorbijganger belde gistermorgen het alarmnummer 112. Er werd melding gemaakt van een onbekende man die de basisschool had betreden met een groot mes en zich verdacht gedroeg. De politie rukte uiteraard meteen uit en kwam met groot materieel ter plaatse.

Kinderen werden in allerijl in veiligheid gebracht in de naastgelegden Jozefkerk, waar ouders hun kroost konden ophalen.

Leerkracht wilde taart aansnijden

Uiteindelijk bleek het te gaan om een heftige storm in een glas water. De ‘verdachte man’ bleek niemand anders dan een leerkracht van de school. Het mes was bedoeld voor het aansnijden van een taart tijdens de Oekraïne-markt op de school.

‘Liever te alert dan te laks’

Bestuursvoorzitter Omar Ramadan van scholenkoepel Sophia Scholen, waar ook de basisschool in Noordwijkerhout onder valt, heeft inmiddels een brief verstuurd aan de ouders van leerlingen, waarin de situatie wordt uitgelegd. Ook zal er vandaag worden stilgestaan bij de gebeurtenis in de klas.

Vanzelfsprekend is Ramadan vooral blij dat het niet om een onveilige situatie bleek te gaan. Hij prijst daarnaast politie en leerkrachten. ”Zij hebben een topprestatie geleverd. Alle betrokkenen hebben te goeder trouw gehandeld. Liever te alert dan te laks.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven