Politie schiet man neer na ernstige bedreigingen aan NS-personeel

Een bizar bericht op deze zondagmiddag, waar een man door de politie in zijn been is geschoten vlakbij Utrecht Centraal, bij de Laan van Puntenburg om precies te zijn. Het zou een reactie zijn geweest van de politie, nadat de onbekende man twee NS-medewerkers zou hebben bedreigd.

Steekwapen

Hoewel veel nog onduidelijk is over waar en hoe het incident zich precies heeft afgespeeld, heeft de politie laten weten dat de man twee NS-medewerkers zou hebben bedreigd met een steekwapen. Toen hij even later in het gebouw werd gezien door collega’s, werd er ingegrepen.

Toen de man meerdere waarschuwingen negeerde, besloot een agent zijn/haar wapen te trekken, en de man in zijn been te schieten. Vervolgens is de man afgevoerd naar het ziekenhuis. Wat de politie wel heeft gemeld volgens NU.nl is dat de man buiten levensgevaar is, en ook aanspreekbaar.

beeld:
Wanderlust Travel Videos/YouTube

NS-woordvoerder

Een woordvoerder van de NS heeft aan de pers laten weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de werknemers. Wel zijn ze erg geschrokken van het spannende moment: “We zijn blij dat de politie zo snel aanwezig was en dat de verdachte is aangehouden.” Voor zover duidelijk heeft de politie nog geen verdere informatie gegeven over eventuele betrokkenen van het incident. Wij zijn in ieder geval blij dat het met een sisser is afgelopen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven