Politie en recherche woedend op koning Willem-Alexander: ”Niet uit te leggen”

Politie en recherche woedend op koning Willem-Alexander: ''Niet uit te leggen''

De nationale politie heeft ziedend gereageerd op het nieuws dat Frank Masmeijer door koning Willem-Alexander op vrije voeten is gesteld. Voorzitter Jan Struijs vertelt tegen de Telegraaf dat het al gehele morgen telefoontjes regent van boze agenten en rechercheurs.

Struijs deelt de frustratie blijkbaar, want hij vindt dat dit niet uit te leggen is. ”Honderden politiemensen werken aan het beteugelen van cocainesmokkel. Masmeijer zat er tot over zijn oren in en hoeft een groot gedeelte van zijn straf niet uit te zitten. Wat is er in vredesnaam aan de hand?”

Zwaar delict

De topman van de politie raast nog verder door: ”Masmeijer is keihard gestraft door Belgische rechters. Wat zullen de Belgen hier van denken? Deze man is niet gepakt voor winkeldiefstal maar voor de zwaarste delicten. ’Waar doen we het nog allemaal voor’ waren reacties die ik kreeg te horen.”

Kamer wil debat

Niet alleen bij de politie is geschokt gereageerd op het besluit van Willem-Alexander. Ook de politiek vraagt zich af waar dit over gaat. VVD-Kamerlid Ulysse Ellian is woedend en is nu bezig met het opstellen van vragen aan minister Weerwind van Rechtsbescherming.

Weerwind heeft namelijk ook zijn handtekening gezet onder het besluit gratie te verlenen aan Masmeijer. De woorvoerder van de minister wilde tegenover de Telegraaf geen inhoudelijke reactie geven, maar beloofde dat later vandaag alsnog te doen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven