Politie doet lugubere vondst langs de weg: dode hond in plastic gewikkeld

Politie doet lugubere vondst langs de weg: dode hond in plastic gewikkeld

De politie deed afgelopen maandag een lugubere vondst langs de Hobrederweg in Westbeemster. Daar werd een dode hond gevonden. Het dier was omwikkeld met een plastic zeil.

De hond werd gevonden door een getuige die een melding deed bij de politie. Ter plekke troffen ze een in het plastic zeil een “sterk verwaarloosd en dood dier” aan. De vacht van het dier was helemaal vervilt en geklit.

Omdat het dier in verregaande staat van ontbinding was, kon de politie later pas met zekerheid zeggen dat het om een hond ging. De hond is door de dierenambulance opgehaald. Rechercheurs van de afdeling Forensische Opsporing zullen onderzoek doen.

‘Vergeef het de mens’

Het is niet bekend om welk soort hond het gaat en wie de eigenaar is. De politie is daarom op zoek naar mensen die meer informatie kunnen geven.

In de reacties onder het Facebookbericht spreken mensen hun afschuw en verdriet uit. “Hoe durven ze, hoop dat degene die dit geflikt heeft de zwaarste straf krijgt die er is”, schrijft iemand. Een ander: “Vergeef het de mens maar zij kan beestachtiger zijn dan beesten zelf.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven