Politie arresteert zanger voor ruïneren populaire liedjes met ”valse stem”

Politie arresteert zanger voor ruïneren populaire liedjes met ''valse stem''

In Bangladesh heeft de politie de lokaal zeer bekende YouTuber Hero Alom gearresteerd. Alom staat in eigen land bekend om zijn (mislukte) covers van populaire Bengalese liedjes, maar de politie verafschuwt hem.

Het is niet dat Alom zoveel views vergaard door zijn zangkunsten. Het gros van de kijkers komt uit leedvermaak en ook dat is tegenwoordig gewoon goed voor een lekker inkomen. Helemaal in een land als Bangladesh.

Politie arresteert zanger voor ruïneren populaire liedjes met ''valse stem''

Alom moest tekst en uitleg komen verschaffen op het bureau over het ‘verwoesten’ van mooie Bengalese liedjes. De politie is niet gediend van zijn ‘lelijke voorkomen’ in combinatie met zijn ‘valse stem’ en heeft de zanger een verklaring laten ondertekenen waarin hij belooft abrupt te stoppen met het coveren van klassiekers.

Censuur

Hoewel we in Nederland ook talloze ‘artiesten’ kunnen opnoemen die in aanmerking zouden komen voor zo’n verklaring, is het natuurlijk bizar dat de politie zich bemoeit met een zanger die zijn best doet om zo mooi mogelijk te zingen.

Tegen de Hindustan Times laat Alom weten dat hij ‘’thuis opgehaald is en maar liefst acht uur is vastgehouden’’. De politie stoorde zich niet alleen aan het uiterlijk van de man en aan zijn zangkunsten. De zanger werd ook beschuldigd van het ‘’veranderen van de traditionele Bengalese zangvorm die bij de nummers hoort.’’

Alom heeft inmiddels excuses gemaakt voor zijn ‘valse stem’ en heeft belooft nooit meer een zangvideo op YouTube te plaatsen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven