Poetin klaar met overwinningsspeech, haalt verwoestend uit naar ‘agressieve’ NAVO

Poetin klaar met overwinningsspeech, haalt verwoestend uit naar ‘agressieve’ NAVO

Vandaag is het in Rusland de ‘Dag van de Overwinning’. Op deze dag herdenken de Russen traditioneel de overwinning op de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Russische President Vladimir Poetin heeft een speech gehouden, die anders verliep dan waar door veel ‘experts’ en media vooraf voor werd gevreesd. Poetin richtte zijn frustratie vooral op de NAVO.

Westen wil Rusland binnenvallen

De Russische president begon zijn toespraak direct met het onderwerp Oekraïne. Deze ‘speciale operatie’ was en is hard nodig, omdat ‘het Westen’ werkt aan een invasie van ons land, inclusief de Krim.’’ Poetin zei ook dat de NAVO een bedreiging vormt aan de grenzen van Rusland.

Maar het Russische volk hoeft niet te wanhopen, want Rusland zal de ‘agressie weerstaan’. Voor de Russische strijders in de Donbas heeft hij warme woorden over. ‘’Zij vechten voor ons vaderland, onze broeders en zusters.” Poetin haalt ook uit naar de NAVO, die volgen hem landen rond Rusland heeft ‘geallieerd.’’

Kernwapens

Voorafgaande aan de speech, werd er gevreesd voor een officiële oorlogsverklaring aan Oekraïne. Daarmee zou Rusland alle reservisten kunnen oproepen om naar het front te gaan. Ook waren er zorgen over een aankondiging van het gebruik van kernwapens. Ook dit is niet gebeurd.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven