Poes gedumpt in dichtgeplakte mand die in de volle zon is gezet

Poes gedumpt in dichtgeplakte mand die in de volle zon is gezet

In het Zeeuwse Rilland heeft iemand een poes gedumpt. Dat gebeurt wel vaker, maar dit keer was het wel heel erg triest. 

Poes

De eigenaar, of eigenaresse, besloot het hulpeloze diertje te dumpen op zeer wrede wijze. De poes was in een dichtgeplakte mand geplaatst en in de brandende zon gezet op een carpoolplaats.

De temperaturen zijn de laatste dagen hoog, waardoor het in het mandje ontzettend heet werd. Doordat de ingangen met ducttape waren afgeplakt, kon het beestje nauwelijks ademen.

Dierenambulance

Godzijdank werd de mand opgemerkt door een voorbijganger. Diegene verwittigde direct de hulpdiensten, die razendsnel naar de plek zijn gekomen.

Het diertje is gelukkig nog in leven, al had het maar een haartje gescheeld. De hulp had niet veel later moeten komen. De dierenambulance ontfermt zich nu over de poes.

Desalniettemin wordt er laaiend gereageerd op deze laffe actie. Op social media noemt men de actie ”triest”. Medewerkers zijn ”totaal ondersteboven” van wat hier gebeurd is. ”De vrijwilligers van de dierenambulance Zeeland zijn geschokt en erg verdrietig door dit dierenleed.”

Dumpen

Het dumpen van dieren komt helaas vaker voor. Honden worden aan bomen gebonden, of simpelweg achtergelaten. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat je niet meer voor een dier kunt zorgen, om wat voor reden dan ook. Maar alsjeblieft, dump ze niet.

Dieren verdienen dat niet. Als jij niet meer voor je huisdier kunt zorgen, breng hem dan naar een plek waar er wel voor hem of haar gezorgd kan worden.

Wij willen je vragen om dit bericht te delen. Al zou het maar een klein beetje helpen, zou dat al hartstikke fijn zijn. Bedankt!

Beeld: Dierenambulance Zeeland

Scroll naar boven