Pleegmoeder vergeet baby in snikhete auto en gaat de hele dag werken

Pleegmoeder vergeet baby in snikhete auto en gaat de hele dag werken

Deze week brachten wij het tragische verhaal van een Belgische moeder die haar baby’tje was vergeten in de auto, en vervolgens is gaan werken. Na haar dienst besefte ze dat ze ‘iets’ vergeten was. Het bleek al te laat voor het kindje.

Naar werk

Wie denkt dat dat een uitzondering is, heeft het helaas mis. Want in de Verenigde Staten heeft zich een identitek voorval afgespeeld.

Een Amerikaanse pleegmoeder uit Washington ging rond 08.00 uur naar haar werk. Achterin de auto zat een baby’tje van pas een jaar oud.

De vrouw, die werkzaam is in een ziekenhuis, parkeerde haar auto en ging aan de slag voor haar shift die negen uur duurde.

Rond 17.00 uur lokale tijd zagen voorbijgangers een levenloos kind in de auto liggen. De vrouw was op dat moment nog steeds aan het werk, zo meldt Mirror.

Oververhit

De autoriteiten van Puyallup, Washington, bevestigen de vondst van het kind. Gedurende ruim negen uur lang had de baby in een snikhete auto gelegen.

De buitentemperatuur was 23 graden, maar in de volle zon was de temperatuur in de auto opgelopen tot 37 graden. Daar was het kindje niet tegen bestand. Ziekenhuispersoneel heeft nog vanalles geprobeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

De gebeurtenis staat niet op zichzelf. In de Verenigde Staten zijn alleen vorig jaar al 33 kinderen omgekomen doordat zij achtergelaten werden in snikhete auto’s.

Goed om te weten

Wellicht is de volgende informatie overbodig voor jou, maar we delen het toch. Mocht jij nou ooit zien dat er een mens of een dier in een auto zit die tekenen vertoont van oververhitting, dan heb je het volste recht om in te grijpen. In dat geval is het aan te raden om het noodnummer te bellen.

Wanneer er niemand in de buurt is, is het zelfs toegestaan om een ruit in te tikken. Wel moet je je legitimatiebewijs bij je hebben, maar dat is slechts een detail.

Scroll naar boven