‘Pinokkio-jongen’ gepest om enorme neus: 3 jaar later is zijn transformatie voltooid

Stel je voor dat we zouden kunnen leren de schoonheid van elkaars verschillen te accepteren, in plaats van mensen die er een beetje anders uitzien belachelijk te maken. Dit zou de wereld een stuk mooier maken.

Het goede is dat het mogelijk is om onze houding en de stereotypen die mensen hebben over anderen die er niet volgens de norm ‘normaal’ uitzien kunnen veranderen.

Hopelijk kan het verhaal van de kleine Ollie velen inspireren om onze wereld stap voor stap te verbeteren.

moeder van zoon

Amy Poole ontving schokkend nieuws tijdens haar tweede zwangerschap. Al tijdens de echografie zag Amy’s arts iets ongewoons op het gezicht van de kleine jongen.

In de 20 weken durende scan zag de arts dat Amy’s zoon ongebruikelijke delen had die ongecontroleerd rond zijn neus groeiden.

echo

Amy wist dat haar zoon niet op andere kinderen zou lijken, maar toch kon niets haar voorbereiden op de schok die de verloskamer in februari 2014 zou overwinnen.

Hoewel ze de echo intensief had bestudeerd, was Amy verbaasd toen haar zoon ter wereld kwam in het Universitair Ziekenhuis van Wales.

“Toen ze hem aan mij overhandigden en ik hem voor het eerst vasthield, was ik zo overweldigd dat ik nauwelijks kon praten,” vertelde ze de Daily Mail in 2015.

baby met Pinokkio neus

De jongen, die Ollie heet, werd geboren met een aandoening genaamd “encephalocele”. Een breuk in zijn schedel had zijn hersenen laten groeien door een gat in zijn hoofd en door zijn neus.

De aandoening is uiterst zeldzaam, slechts 1 op de 10.000 kinderen in de Verenigde Staten worden elk jaar met dit defect geboren.

Ondanks zijn ongewone uiterlijk deed Amy wat elke moeder zou doen – ze hield onvoorwaardelijk van haar zoon.

Het maakte niet uit wat mensen, familie of vrienden zeiden of welke obstakels haar in de weg zou staan: Amy was vastbesloten om haar zoon boven al het andere te stellen.

baby met aandoening

Maar het was geen gemakkelijke rit voor Amy en Ollie.

Mensen staren naar de kleine jongen en noemen hem lelijk, waardoor moeder Amy’s hart vaker is gebroken dan ze kan tellen.

Er is één opmerking in het bijzonder die ze nooit zal vergeten. Een vreemde vertelde haar dat haar zoon dood had moeten worden geboren.

“Voor mij is Ollie perfect. Hij is mijn kleine Pinokkio en ik kan niet trotser op hem zijn ”, zegt Amy.

baby met grote neus

Gelukkig heeft Ollie de steun gekregen van velen, zowel binnen zijn familie als bij goedhartige mensen.

De meeste mensen realiseren zich dat hij net als elke jongen is, alleen met een grotere neus.

Met zijn bruisende persoonlijkheid is grote zus Annabelle zelfs een beetje jaloers op haar broer.

zus van broertje

“Hij en Annabelle zijn beste vrienden – ze spelen altijd. Annabelle is jaloers dat Ollie zoveel aandacht krijgt ”, legt Amy uit. Onlangs heeft Ollie ook verschillende operaties en chirurgische ingrepen ondergaan.

Eerst aarzelde moeder Amy om haar jongen te laten opereren, maar artsen zeiden dat hij gevaar liep voor infecties zoals meningitis.

moeder met zoontje met grote neus

Alle operaties zijn goed verlopen, dankzij enkele ongelooflijk bekwame chirurgen. Tegenwoordig doet de kleine Ollie op 3-jarige leeftijd het goed.

Amy heeft ook een bericht voor iedereen die commentaar geeft op de look van haar zoon:

“Ik wil niet dat andere kinderen het soort opmerkingen krijgen dat Ollie heeft gekregen en ik denk dat de beste manier om dit te bestrijden is door mensen te onderwijzen. Ik zou liever hebben dat mensen vragen waarom Ollie er anders uit ziet, in plaats van me alleen te vertellen dat hij lelijk is. ‘

Wat een prachtige familie! Zorg ervoor dat je dit deelt als je denkt dat Ollie een super leuke jongen is, precies zoals hij is!