Pilaar van achtbaan breekt tijdens de rit, bezoeker filmt alles

Pilaar van achtbaan breekt tijdens de rit, bezoeker filmt alles

Een dagje naar een attractiepark is tegenwoordig een peperdure aangelegenheid. Zeker wanneer je met een heel gezin gaat, kan dat aardig in de kosten lopen. Nu is dat allemaal niet erg, als de attracties waar je kinderen en/of jij zelf in gaan maar veilig zijn.

Pilaar

We weten niet hoe het komt, maar recentelijk duiken er nogal veel berichten op over attracties waar iets mee gebeurt. Vorige week ontspoorde een achtbaan in Zweden.

Vorige maand ontspoorde zelfs het stoomtreintje in de Efteling. Attracties zijn ontzettend leuk, maar je blijft toch afhankelijk van de techniek.

In de Verenigde Staten ligt het pretpark Carowinds, in North Carolina. Afgelopen vrijdag is daar iets opmerkelijks gebeurd, want een bezoeker deed een ontdekking die je liever niet wilt zien.

Bij een van de ‘grootste, langste en snelste’ achtbanen in het land, brak tijdens een rit een pilaar. Op beelden is een enorme barst te zien. Ondertussen scheurt er gewoon een karretje voorbij.

Gesloten

Een bezoeker filmde de barst. De directie van het park greep vervolgens in en besloot de attractie voor onbepaalde tijd te sluiten. Er zal een grondige inspectie plaatsvinden, luidt de verklaring.

De bewuste attractie heet Fury 325. De achtbaan kostte meer dan 30 miljoen dollar en werd in 2015 geopend. Maar hoe kan het nou zo misgaan, dat niemand een breuk opmerkt? Wanneer attracties goed gecontroleerd worden, had iemand dit toch moeten zien? In de verklaring schrijft het park dan ook het volgende:

”Gezien het enorme risico van deze breuk en het feit dat een bezoeker het heeft ontdekt, gaan we vanaf nu onze attracties dagelijks inspecteren.”

Heel opmerkelijk. Het park wil niet kwijt hoelang de attracties voor dit hele gebeuren niet nagekeken werden. Wij slaan een rondje achtbaan in ieder geval over.

Wat vind jij van deze belabberde inspecties in het park? Laat het weten in de reacties en vergeet het niet te delen zodat meer mensen het kunnen lezen!

Scroll naar boven