Pieter vlucht uit Den Haag, kan het niet meer aan

Pieter vlucht uit Den Haag, kan het allemaal niet aan

Pieter Omtzigt is per direct vertrokken naar het oosten van het land. Volgens zijn woordvoerder is het hem allemaal teveel geworden en is hij toe aan rust. ”Hij is doodmoe”, aldus de zegsman die erbij vermeld dat er wel een brief naar informateur Ronald Plasterk is verstuurd.

Pieter komt niet meer

De voormalig CDA’er zal derhalve vanavond niet bij de vervolggesprekken met Plasterk aanwezig zijn. De andere partijen zijn er wel gewoon. De fractievoorzitters van PVV, VVD en BBB gaan straks met elkaar in gesprek om te kijken hoe ze verder gaan nu Omtzigt hen in de steek heeft gelaten.

Gisteren liet de ‘leider’ van het NSC al weten dat hij niet meer verder wilde praten met Wilders, Yesilgöz en Van der Plas. Dit zorgde voor enorme verbazing.

Omtzigt voerde als reden aan dat hij geschrokken is van de staat van de schatkist. Informateur Plasterk deed dat verhaal af als ‘een beetje onzin’.

‘Wegloper’

Inmiddels weet niemand meer waar die aan toe is. In de brief die Omtzigt aan de partijleden heeft gestuurd, wijst hij dus op de tegenvallende overheidsfinanciën.

Dat is ontzettend vreemd. Op 28 december jongstleden kwam het Algemeen Dagblad met een groot artikel waarin staat dat vertrekkend minister van Financien Sigrid Kaag de ‘overheidsfinanciën blakend gezond achterlaat’. Wie spreekt hier nu de waarheid?

PVV, VVD, en BBB kunnen helemaal niets met de uitleg van Omtzigt. Wilders noemt het ‘geen reden om weg te rennen’. De mensen die op NSC gestemd hebben, noemen hem in sommige gevallen al een wegloper. Dat is natuurlijk niet best voor de oud CDA’er.

‘Nog steeds vertrouwen’

Ondanks dat veel leden van NSC nu al klaar zijn met het gewiebel en gedraai van Omtzigt, houden de formerende partijen in dit geval nog vertrouwen in hem.

Caroline van der Plas vindt zichzelf een beetje zweverig klinken als ze het zegt maar: ”Ik heb altijd hoop.”

Scroll naar boven