Pieter en Nele krijgen het nieuws waar elke ouder voor vreest

Pieter en Nele krijgen het nieuws waar elke ouder voor vreest

Vorig jaar werd de kleine Lara van bijna twee jaar oud massaal gesteund in haar strijd tegen leukemie. Ze begon aan haar chemokuur en werd bijna genezen verklaar. Maar nu is er slecht nieuws. Ze ziekte is weer terug en de vooruitzichten zijn slechter dan ooit.

Vader Pieter en mama Nele De Medts (38) leven voortdurend in angst en verdriet. Hun kleine meisje zit middenin een erg zware chemokuur. ”Een jaar nadat het ziekenhuis ons tweede huis werd, is de leukemie helemaal terug. De vorig chemo is niet aangeslagen en heeft zelfs niets geholpen”, zo vertelt Nele tegen Het Laatste Nieuws.

Overlevingskansen

De dokters deelden de familie vorig maand ernstig nieuws mede waarbij er maar twee opties overbleven. ”Ofwel palliatieve verzorging opstarten. Dan zou Lara wel naar huis gaan, maar heeft ze in het beste geval nog maar twee jaar te leven. Ofwel een zware chemokuur, gevolgd door beenmergtransplantatie. Overlevingskans is 10, misschien 15 procent.”

Onmenselijk

Het keiharde vonnis is bij vader Pieter (37) ingeslagen als een bom. ”We gingen het voorbije jaar door een rollercoaster. We hadden hoop, angst, vreugde, warmte, boosheid, verdriet en ten slotte euforie. Want na 9 maanden behandeling waren alle bloedwaarden weer goed.”

”Maar net toen we dachten dat we er waren, verschenen er verdacht veel blauwe plekken op haar been. Na een bloedtest om niets uit te sluiten, is de nachtmerrie weer begonnen. Nu ben ik zo bang voor wat er nog komt. Maar we moeten door. Voor Lara, maar ook voor haar broer Lars (6) en zusje Liv (4). En voor onszelf.”

”We willen niet dat er een dag komt waarop we moeten zeggen: hadden we maar…Dus grijpen we nu met beide handen het kleine beetje hoop aan dat ons nog rest.”

Lara is sterk

Hun dochtertje is ontzettend sterk. ”Zij troost ons en veegt zelfs onze tranen weg. Ze zegt dat we niet moeten huilen. Een week geleden lag ik ’s avonds even bij haar in bed, vlak voordat ze in slaap viel. Ze streelde me door mijn haren en zei: ‘Ik hou van jou, mama’. Ik hou ook ontzettend veel van jou, lieve Lara. Tot de maan en terug, heb ik haar geantwoord.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nele De Medts (@prinses___lara)

Scroll naar boven