Phill (57) was 28 minuten in het hiernamaals en vertelt wat hij zag

Phill (57) was 28 minuten in het hiernamaals en vertelt wat hij zag

Een Australische fitness-instructeur blikt in een interview met The New York Post op een gebeurtenis die zijn leven compleet heeft veranderd: zijn kortdurende verblijf in het hiernamaals.

Hartaanval

Phill Zdybel (57) uit Geelong, Victoria, kreeg een acute hartstilstand tijdens een potje basketbal. In totaal was hij maar liefst 28 minuten 0verleden.

De fitness- en taekwondo-instructeur, zakte in november vorig jaar in elkaar toen hij in de sportschool aan het basketballen was.

Phill (57) was 28 minuten in het hiernamaals en vertelt wat hij zag

De oorzaak bleek een kransslagaderaneurysma, waardoor zijn hart ermee stopte. Zijn zoon Joshua zag alles gebeuren en belde direct de hulpdiensten.

In de sportschool was toevallig ook een dokter aanwezig, die op dat moment vrij was. Zij twijfelde geen moment en begon met reanimeren.

Drie dagen in coma

Phill werd daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Er werd een levensreddende stent ingebracht, waarna hij drie dagen in coma lag.

Toen hij bijkwam, werd hem verteld dat hij technisch gezien 28 minuten lang niet leefde. Hij vertelt wat er gedurende die tijd met hem gebeurde.

”Ik zag geen wit licht, helemaal niets. Mijn ziel steeg op uit mijn lichaam en ik zag mijn lichaam daar levenloos liggen. Ik kon niets doen, slechts toekijken.”

”Ik schreeuwde, maar niemand kon me horen. Alsof ik een soort geest was. Ik ben ervan overtuigd dat we, wanneer het onze tijd is, niet naar een andere plek gaan.”

”Na wat ik heb meegemaakt, denk ik dat onze lichamen weliswaar vergaan. Onze zielen zullen echter op aarde blijven.”

Leven veranderd

De ervaring van Phill heeft zijn leven voor altijd veranderd. ”Ergens ben ik blij dat ik die aanval kreeg op een plek waar het druk was. Anders had niemand me gevonden.”

Phill overweegt nu om te stoppen met vechtsport en er is meer: ”Alle dingen waar we ons dagelijks druk over maken, zijn het niet waard om stress over te hebben.”

Herstel

Zijn herstel verloopt voorspoedig. Volgens Zdybel draait herstellen allemaal om mentaliteit. ”Als je een positieve houding hebt, helpt dat enorm.”

Scroll naar boven