Peutertje (2) valt in vijver en kan niet meer gered worden

Peutertje (2) valt in vijver en kan niet meer gered worden

In het dorpje Cul-des-Sarts, op de Belgisch-Franse grens (provincie Namen) is gisteravond een kindje van slechts twee jaar om het leven gekomen. Het peutertje viel in de vijver van zijn ouderlijke woning, zo stelt Het Nieuwsblad.

In vijver gevallen

Teylo D., zoals de naam van het kindje luidt, viel gisteren rond 20.00 in een vijver die gelegen is in de gemeenschappelijke tuin van zijn ouders en grootouders.

Ambulanciers, die toevallig in de buurt waren inzake een gebeurtenis in een nabijgelegen woonzorgcentrum, hebben er alles aan gedaan om het kindje te redden.

Toezicht

Dat is helaas niet gelukt. De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. Zij willen ook weten of, en waar het toezicht was.

Volgens Burgemeester Maurice Jennequin is er niets verdachts aan de situatie. ”Het gaat om een ongeluk. Maar in dit soort incidenten is er altijd een onderzoek.”

Kinderdagverblijf

Ook in Nederland ging het vorige maand helemaal mis. Bij kindcentrum De Vlieger in Zwolle viel een peutertje in de sloot. Het kind kon wonder boven wonder gered worden.

Dat gold niet voor een incident dat in april plaatsvond in Huizen. Ook hier viel een kind van 2 in het water. Dat gebeurde vlakbij een basisschool. Hoewel de reddingsdiensten, waaronder een duikteam, snel ter plaatse waren, kwam alle hulp te laat.

Over de auteur