Petra wilde nooit moeder en oma worden: ”Ellende”

Petra wilde nooit moeder en oma worden: ''Ellende''

Op website Margriet.nl staat het verhaal van ene Petra, die zonder haar achternaam te vermelden onthult dat ze eigenlijk liever nooit moeder en al helemaal nooit oma had willen worden. De schrik was groot toen haar zoon met een echofoto voor haar neus stond.

Ik wil geen oma worden

“Mijn zoon Bas en zijn vriendin lieten mij de echo zien. Zij waren heel blij en dat feestje wilde ik natuurlijk niet verstoren. Tegelijkertijd ging er een storm los in mij. Mijn eerste gedachte was: Hoe dan? Wat gaat dit worden? Ik hoopte om nooit oma te worden en kreeg ineens een rol die ik niet ambieerde.”

”Ik heb er toch maar felicitaties en enkele geïnteresseerde vragen uit weten te persen, maar leuk vond ik het niet. Daar komt nog bij dat de thuissituatie van zijn zoon verre van ideaal was.”

Liever nooit moeder geweest

Het gevoel van Petra komt voornamelijk voort uit haar eigen ervaringen als moeder. ”Ik ben heel erg bang voor kinderen. Na het zien van de echo kreeg ze meteen een flashback naar haar eigen moederschap.

”Wanneer ik vroeger ergens kwam met Bas, zag je de mensen kijken van ‘heb je haar weer met dat kind dat altijd maar jankt en driftig is’. Ik kijk daar gewoon niet fijn op terug. Ik was dan ook liever nooit moeder geworden, maar ja dat is achteraf.”

Bang voor kinderen

Door de jaren heen heeft Petra een angst opgebouwd voor kinderen. ”Ik ben gewoon heel erg bang voor ze. Kinderen zijn erg onvoorspelbaar. De ene keer zijn ze blij en zitten ze lief te spelen, totdat hun stemming omslaat en ze gaan drammen. Het kost me bakken met energie en ik krijg er zenuwen van.”

Scroll naar boven