Petra (40) mag naar het WK bodybuilden, maar heeft geen geld voor ticket

Petra (40) mag naar het WK bodybuilden, maar heeft geen geld voor ticket

De 40-jarige Petra Behage uit het Zeeuwse Goes deed recent mee aan het NK Natural Bodybuilding. En nu mag ze ons land vertegenwoordigen op het WK in Manchester. Maar er is een klein probleem: ”Ik heb niet gespaard.”

Niet te gespierd

Petra doet al drie jaar aan de krachtsport. Op het Nederlands Kampioenschap zat ze in de categorie Bikini Divas Masters. ”Je mag niet te gespierd zijn.”

”Je lichaam moet symmetrisch zijn en overal op je lichaam moet je ongeveer even gespierd zijn. En dat zonder de bekende prestatieverhogende middelen.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra Behage (@ptjeb)

Toen ze op het podium stond moest ze haar spieren aanspannen. ”Dat ging heel lekker”, aldus Petra. ”Het was lastig, ik moest lopen op hakken van 11 centimeter hoog.”

Gewonnen

De jury was erg onder de indruk van Petra en ze won uiteindelijk. ”Ik had hier helemaal niet over nagedacht. Vorig jaar werd ik namelijk nog zesde.”

”Ik heb nooit aan winnen gedacht. Wel ben ik aan de slag gegaan met de feedback die ik van de jury had gekregen. Mijn beenspieren moesten beter worden getraind.”

Geen geld

Nu de winst binnen is, dient zich het volgende probleem aan. Petra heeft namelijk geen geld voor een ticket naar Engeland.

”Ik heb helemaal niets gespaard”, zo stelt Petra. ”Het is ook behoorlijk duur, weet je. Ik moet naar Manchester vliegen en daar natuurlijk ook slapen.”

”Dan moet ik ook nog betalen voor de inschrijving van het WK en moet ik een bikini kopen. Dat tikt wel heel erg aan”, zo stelt Petra.

Inzamelen

Maar Petra wil toch graag naar het Wereldkampioenschap. ”Iemand zei dat ik een crowdfunding moest starten. Eerst vond ik dat een slecht idee, maar ik ben nu veranderd van gedachten.”

”Dit is een kans die ik met beide handen wil aangrijpen. Ik wil op zijn minst kunnen zeggen dat ik er alles aan heb gedaan.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra Behage (@ptjeb)

Scroll naar boven