We hebben zojuist te horen gekregen dat Peter R. de Vries is overleden en zijn zelf ook nog in shock. Dit is een shock voor Nederland. Peter had teveel verwondingen en is overleden in het ziekenhuis. Als aller eerst willen we onze steun betuigen aan zijn dierbaren.

Peter is rond 19:30 dinsdagavond op 6 juli na een opname van RTL Boulevard door zijn hoofd geschoten. Dit is gebeurt toen hij de studios van RTL Boulevard had verlaten bij het Leidse plein op de lange Leidse Dwarsstraat in Amsterdam. Er waren in totaal vijf schoten gelost.

Er was heel veel politie ter plekke en ook trauma helikopters evenals ambulances. Peter R. de Vries is 64 jaar oud geworden en waarschijnlijk de meest bekende misdaadjournalist van Nederland.

Heftige beelden

Er gaan helaas verschrikkelijke beelden rond waarop je Peter op de grond ziet liggen en de politie heeft vriendelijk gevraagd om deze beelden niet verder te delen uit respect voor de Vries.

Spoed overleg

Femke Halsema, politiecommissaris Frank Paauw en hoofdofficier van justitie René de Beukelaer hadden dezelfde avond na de aanslag op Peter een spoedoverleg om te praten over de veiligheid van Amsterdam. Ook Rutte en Grapperhaus hadden dinsdagavond een spoedoverleg om hierover te praten en over de veiligheid van Nederland. Beide overleggen werden gevolgd door een persconferentie.


Like it? Share with your friends!