Peter Pannekoek heeft op het Gouden Televizier-ring gala gehakt gemaakt van de gehele tv-wereld. Hij deed dit terwijl hij de Zilveren Televizier-Ring uitreikte.

Roast

“Wat een prachtige avond, wat een eer om hier te mogen zijn. Een avond waarbij we televisie vieren door een hele avond saaie televisie te maken. Want laten we eerlijk zijn: het Televizier-gala ziet er al jaren mooi uit, maar het is ook een tikkeltje gezapig,” begon Pannekoek zijn verhaal.

“Deze zaal, al jarenlang: (…) een overgrote meerderheid is gewoon chagrijnig omdat ze zelf niet genomineerd zijn. Dit is de Bermudadriehoek van humor. Terwijl: wat wij hier vanavond staan te doen is hilarisch. We verdelen prijzen voor een uitstervend iets.”

Gekrenkt

Ook doet hij een referentie naar Veronica Inside: “Wij zijn gekrenkt tot op het bot als de mannen van Veronica Inside iets over zeggen. Mannen die acht uur per week op tv vertellen wie zij te veel op tv vinden. Waarom hangt onze hele eigenwaarde af van wat een mevrouw in het Algemeen Dagblad schrijft?”

“Überhaupt, het is een Rotterdamse krant! Sinds wanneer geeft Hilversum iets om Rotterdam? Kijk hoe hard Fidan en Renze van de buis zijn geflikkerd! (…) Laten we onszelf niet zo serieus nemen, we doen er niet toe!”


Like it? Share with your friends!