Peter (90) komt uit de kast: ”Ik ga verder als Patricia”

Peter (90) komt uit de kast: ''Ik ga verder als Patricia''

De negentigjarige Peter Davies uit het Britse Leicestershire heeft een belangrijk besluit genomen. De oude man is uit de kast gekomen en gaat verder als Patricia. Naar eigen zeggen wist hij zijn hele leven al dat in vast zat in een lichaam dat niet van hem voelde.

Patricia leefde in een ‘leugen’ en wist op zijn derde al dat hij eigenlijk een meisje was, zo zegt de gepensioneerde fotograaf die het leger diende tussen 1945 en 1948.

”Ik wilde alleen met meisjesspeelgoed spelen en mijn moeder ging daar soms wel in mee, want ze zag daar geen probleem in.”

Patricia

Na een huwelijk van 63 jaar ging Peters vrouw naar het hiernamaals. ”Ik heb een televisiereeks over transgenders bekeken en besloot toen dat ik nooit meer mannenkleren wilde dragen.”

Ik draag nu rokjes en blousjes en ben zelfs begonnen met een hormonenkuur. Het mooiste vind ik dat mensen me gewoon accepteren zoals ik ben. Tot op heden heb ik nog geen enkele negatieve reactie gehad.”

Vroeger

Tegen The Scotting Sun wijst Patricia erop met vroeger niets begreep van transgenders. ”Het was niet veilig om hierover te spreken.

Ook medici wisten er weinig vanaf. Als behandeling kreeg je een elektrische schok. Ze beseften destijds niet dat er niets te genezen viel.”

Peter is 90 jaar en gaat vanaf nu verder als Patricia

Dat Patricia haar ware identiteit geheim hield, maakte haar niet ongelukkig.  ”Ik heb er altijd het beste van gemaakt, bekeek het leven door een roze bril.”

Nu, op haar negentigste, kan Patricia eindelijk zichzelf zijn. ”Het is een openbaring. Ik heb zin in de jaren die ik hopelijk nog heb.”

Scroll naar boven