Peter (62) dacht ware liefde te hebben gevonden in Letland: ”Ik ben erin getrapt”

Peter (62) dacht ware liefde te hebben gevonden in Letland: ''Ik ben erin getrapt''

De 62-jarige Peter uit Bergschenhoek dacht twee jaar geleden de liefde van zijn leven gevonden te hebben in het Oost-Europese Letland. Dacht, want uiteindelijk zit Peter met de gebakken peren: ”Ik ben er helaas ingetrapt.

Het internet staat vol met onwerkelijke liefdesverhalen waarbij veel mensen zich afvragen hoe iemand zo dom heeft kunnen zijn.

Er bestaat zelfs een televisieprogramma, waarin Kees van der Spek zich verdiept in mensen die op ontluisterende wijze in de maling zijn genomen.

Riga

De 62-jarige Peter was twee jaar geleden toe aan een vakantie. Nadat hij al maanden geen vakantie had opgenomen, besloot hij een solo-trip te boeken naar Letland.

Peter (62) dacht ware liefde te hebben gevonden in Letland: ''Ik ben erin getrapt''

”Het Oostblok is weer eens wat anders als Spanje, waar veel mensen heengaan. Het leek me ontzettend leuk ergens heen te gaan waar niet zoveel over bekend is. Bovendien zijn vluchten naar Riga ook goedkoop, evenals het verblijf en de kosten in het algemeen.”

”Ik houd van reizen en het liefst alleen, dan hoef je geen rekening te houden met anderen en dan kun je dus ook gewoon je gang gaan.”

Peter is goed voorbereid. ”Via Google had ik al gekeken naar toeristische trekpleisters, zodat ik niet doelloos in het rond zou lopen. Dat doe ik eigenlijk altijd.”

In de avond loopt haar door de stad als hij ineens wordt aangesproken door een vrouw. ”Ze zei dat ze uit Rusland waren en vroeg me of ik ergens een leuk tentje wist waar ze iets zouden kunnen gaan drinken. Ik had geen idee, en vertelde dat ik uit Nederland kom.”

Stefania

”Daarop vroeg ze me of ik zin had om met haar mee te gaan. Ik zag daar geen kwaad in en we zijn toen samen naar een bar gegaan.”

”Het was supergezellig en de drank vloeide rijkelijk. Ze heette Stefania en was 23 jaar. Aan het einde van de avond vroeg ze of ze meemocht naar mijn hotel.”

”Ik was toen zestig jaar en een meid van 23 is moeilijk te weigeren. Ze was heel erg knap en ik had er veel zin in. Toch was ik niet meer helemaal helder en zelfs een beetje duizelig.”

”Toen we in mijn hotelkamer kwamen, kon ik nauwelijks meer op mijn benen staan. Het voelde alsof ik teveel gedronken had, maar ook weer niet.”

”Ik ben uiteindelijk in slaap gevallen. Alhoewel, het was meer een soort van knock-out. Toen ik wakker werd was Stefania er  niet. Tot mijn grote schrik was mijn portemonnee, waar mijn vakantiegeld van 2.000 euro en bankpas inzaten, er ook niet meer.”

Bank

”Ik heb toen mijn bank direct gebeld en gelukkig was er nog niets afgeschreven. De kaarten heb ik laten blokkeren. Mijn cash geld was ik wel kwijt.”

”Dat was nog erg lastig, want ik moest immers nog drie dagen eten en drinken. Ook moest ik de taxirit naar het vliegveld betalen. Zonder geld ben je echt machteloos.”

”Gelukkig had ik mijn paspoort nog en via Western Union heeft een familielid geld naar me overgemaakt. Dat kon ik toen afhalen bij een kantoortje in de stad.”

Te mooi om waar te zijn

”In de resterende dagen heb ik Stefania niet meer gezien. Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar ik denk dat ze iets in mijn drinken heeft gedaan. Het klinkt ook te mooi om waar te zijn. Waarom zou een bloedmooie meid van 23 met een man van 60 willen zijn?”

”Het heeft me enorm aangegrepen en als ik nu op vakantie ga, kijk ik wel drie keer uit. Ondanks dat ik zulke verhalen wel had gehoord, ben ik er zelf toch ingetrapt.”

Scroll naar boven