Welke kant kijkt de man op? Het antwoord zegt veel over je persoonlijkheid

Visuele puzzels en optische illusies hebben de mensheid door de geschiedenis heen gefascineerd. De mensen die deze lastige beelden creëren hebben het ongewone vermogen om het oog op fascinerende wijze te misleiden.

Afhankelijk van wie we zijn, worden onze ogen gefixeerd op verschillende details binnen hetzelfde beeld. Dit geeft een heel ander perspectief voor elke persoon die naar een foto, tekening of afbeelding kijkt.

De laatste tijd zijn deze optische illusies populair geworden als persoonlijkheidstest. Natuurlijk moet je ze altijd met een snufje zout nemen, maar ze zijn nog steeds leuk en krijgen vaak de dingen eng goed.

Het basisidee van een illusie is om te laten zien hoe mensen meestal met een aangeboren vooroordeel naar de dingen kijken. Met dat in het achterhoofd kunnen onderzoekers individuele kenmerken van hun persoonlijkheid aanwijzen.

Hoe zie jij de man op de foto?

Deze optische illusie toont een man – de vraag is echter: Welke kant staat hij op?

Hieronder zie je de foto. Is de man kijkt de man naar voren of naar de zijkant?

Wat het over jou als persoon zegt, komt hieronder.

Als je denkt dat de man vooruit kijkt

Als je ziet dat de man vooruit kijkt geeft dat aan dat je mensen graag in de ogen kijkt. Je bent direct, eerlijk en direct als je communiceert. Je hebt een open geest en houdt ervan om nieuwe mensen te ontmoeten.

Maar je kunt soms een beetje snel zijn met anderen beoordelen omdat je terughoudend bent om tijd te investeren in dingen die je als “overbodig” beschouwt. Toch heb je een zeer positieve kijk op mensen en het leven in het algemeen.

Als je denkt dat de man naar de zijkant kijkt

Als je de man ziet alsof hij naar de zijkant kijkt: het geeft aan dat je hersenen zich vooral richten op de mond en de neus, wat een teken van verlegenheid is. Je hebt veel zelfvertrouwen maar blijft graag buiten de schijnwerpers staan op feestjes en evenementen.

Het ontmoeten van nieuwe mensen is niet je favoriete bezigheid. Je hebt liever een paar hele goede vrienden dan veel oppervlakkige.

Past de beschrijving goed bij je? Druk dan op die deelknop hieronder en kijk of het ook werkt met je vrienden!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven