Persoon voor de ogen van kinderen van metershoge brug gegooid

Vreselijk: Persoon van metershoge brug gegooid in Tilburg

In Tilburg zijn hulpdiensten een massale zoektoch gestart naar iemand die mogelijk vanaf een hoge brug in het water is gegooid. Dat meldt de politie zojuist via Twitter.

Omroep Brabant schrijft op haar website dat kinderen getuige waren van het incident. Zij hebben verklaard dat de persoon op de reling van de brug zat.

Vervolgens kwam er een scooter langsrijden, die de man van de reling heeft geduwd. De kinderen hebben daarop direct het noodnummer gebeld.

De locatie betreft de Voldijk. De zoekactie richt zich ook een blonde jongen op een scooter. Die wordt verdacht betrokken te zijn geweest.

Duikteams

Vrijgegeven beelden laten zien dat er meerdere duikteams het water van het Wilhelminakanaal afspeuren. Ook meerdere eenheden van de brandweer zijn ter plaatste, terwijl er ook een helikopter ingezet.

Vanzelfsprekend zijn ook politieagenten en een ambulance paraat.

Burgernet

De zoekactie is behoorlijk grootschalig. Er is een Burgernet-melding uitgegaan. De politie vraagt mensen uit te kijken naar een mannelijk persoon.

Hij rijdt rond op een gele scooter, heeft een blanke huidskleur en een normaal postuur. Zijn haarkleur is ook blond en hij heeft een grijze broek en blauwe jas aan.

Scroll naar boven