Peperdure renovatie Binnenhof valt honderden miljoenen duurder uit: ‘rekenfoutje’

Binnenhof renovatie valt fors duurder uit

De verbouwing van het Binnenhof, waar onze leiders die het landsbelang naar ieders tevredenheid dienen (grapje), wordt opnieuw duurder. Het gaat om honderden miljoenen euro’s.

In de nieuwste berekeningen wordt uitgegaan van een totaal bedrag van 734 miljoen euro. De vorige calculaties kwamen uit op 475 miljoen euro aan belastinggeld. Dat is een verschil van 259 miljoen euro, die op het conto komt van Nederlandse belastingbetalers.

Foutenfestival

Het Belang van Nederland is pisnijdig over het “foutenfestival” dat er gaande is. Fractievoorzitter Wybren van Haga noemt het “een schandelijke manier van omgaan met belastinggeld.”

Bovendien zegt hij dat “de controle op het project ver te zoeken is. Als je in het bedrijfsleven zulke fouten maakt, wordt je op staande voet ontslagen.”

Herstellen Hofgracht

Het geld is bestemd voor het deels herstellen van de Hofgracht. Van Haga vraagt zich af of Hugo de Jonge die afspraak heeft doorgerekend, of dat er straks nieuwe “financiële lijken uit de kast komen.” De partij eist een compleet en afgerond kostenoverzicht en de garantie dat het bedrag niet nogmaals omhoog wordt bijgesteld.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven