Paula is kannibaal en vertelt hoe mensenvlees smaakt: ”Dit moet je geproeft hebben”

Paula is kannibaal en vertelt hoe mensenvlees smaakt

Sommige verhalen zijn te krankzinnig om voor waarheid aan te nemen. Wij beweren ook niet dat je alles moet geloven, maar het zijn verhalen die wij op het internet tegenkomen. Wat je ervan vindt, mag je zelf weten.

De Spaanse sociale media ster Paula Gonu is niet honderd procent. Zo schockeerde ze haar fans deze maand door gewoon openbaar te maken dat ze het kraakbeen van haar eigen knie tijdens een romatische date had opgegeten. Niet bepaald een delicatesse, lijkt ons.

Het stukje vlees om het kraakbeen had ze ook maar gelijk geproeft. En lekker dat het was, zo verklaarde ze daarna op haar sociale media.

Paula is kannibaal en vertelt hoe mensenvlees smaakt
Foto: Paula Gonu / Instagram

Niet de eerste

Paula is natuurlijk niet de eerste die zich waagt aan een lekker stukje vlees van eigen lichaam. In het verleden hebben al meerdere mensen dit gedaan.

Maar hoe smaakt dat nu eigenlijk? Sommige ervaringsdeskundigen vinden dat het in de buurt komt van tonijn, Anderen vergelijken het met kip.

Varkensvlees

Op de Japanse universiteit NEC System Technologies and Mie is een robot ontwikkeld die kan proeven en identiciferen waar iets naar smaakt.

Een van de studenten stak zijn hand in de robot. Die identificeerde dat als bacon. Varkensvlees dus. Een cameraman deed vervolgens hetzelfde en de robot gaf ‘ham’ aan. Kortom: volgens de wetenschap smaakt mensenvlees dus naar een varken.

Meer testen

Ondertussen voerde BBC Science-verslaggever Greg Foot in 2014 een misselijkmakend experiment uit om te bepalen hoe mensenvlees smaakte.

Stukjes quadricep-spieren werden uit de dij van Foot gehaald en onder een microscoop geanalyseerd voordat ze werden gekookt en chemisch werden getest.

Aangezien het eten van mensenvlees verboden is in het VK, probeerden onderzoekers die bij de smaaktest betrokken waren, de exacte smaak van de spieren na te bootsen op basis van het aroma dat ze tijdens het koken uitstoten. De onderzoekers beweerden dat de nauwkeurigheid ongeveer 80% was.

‘Het is best goed’

Vervolgens maakten ze op basis van de smaak een hamburger van lams- en varkensvlees, die vervolgens aan Foot werd verstrekt.

De wetenschapspresentator werd vervolgens gefilmd terwijl hij kauwde op het vlezige mengsel, waarvan hij beweerde dat het een “beetje vlezig” smaakte – in tegenstelling tot de Japanse robot die mensenvlees vergeleek met spek en prosciutto.

“Ik denk dat dit het dichtst in de buurt komt van het proeven van mensen,” verklaarde Foot. “Ik zal je wat vertellen, het is best goed.”

Scroll naar boven