Paul vertelt 47 mensen dat ze jezus kunnen ontmoeten: iedereen sterft

Paul maakt 47 mensen wijs dat ze jezus kunnen ontmoeten: iedereen sterft

Ophef in Kenia, waar de politie vorige week werd geconfronteerd met bizarre taferelen. Op het terrein van een kerk werden vijftien uitgemergelde mensen aangetroffen.

Zij zijn onderdeel van de christelijke sekte ‘Good News International Church’. Leider Paul Makenzie Nthenge maakte zijn volgers wijs dat ze jezus konden ontmoeten.

Het enige wat zijn volgelingen daarvoor hoefden te doen, is zichzelf uithongeren. Als ze niets meer zouden eten en drinken, zouden ze sneller in de hemel komen. Jezus zou hier wachten.

Bizar genoeg deden de arme Kenianen het nog ook. De politie trof niet alleen uitgemergelde personen aan. Ook werden er vier d0den gevonden.

Meer slacht0ffers

Dit is natuurlijk verschrikkelijk, maar daar is het niet gestopt. Er werd namelijk ook melding gemaakt van een massagraf in de omgeving waar de sekte genesteld is.

Dat is in het Shakahola-bos, vlakbij de kustplaats Malindi. Het bos is ongeveer even groot als het New Yorkse Central Park.

Gisteren werden er 21 lichamen werden gevonden. Vandaag kwamen daar nog 26 lichamen bij. De politie zoekt verder en heeft er vermoeden dat er nog meer gevonden zal worden.

Hongerstaking

Leider Makenzie Nthenge zit inmiddels vast. Hij wilde mensen ‘alleen maar helpen’ en vindt niet dat hem iets aangerekend kan worden.

Uit boosheid over zijn behandeling is hij zelf in hongerstaking gegaan, zo lezen we bij het Algemeen Dagblad. Hij wil weer worden vrijgelaten.

De Keniaanse minister van Binnenlandse Zaken Kithure Kindiki wil strengere regelgeving voor religieuze instellingen om dit soort drama’s te voorkomen.

Naast de 0verleden mensen liggen er overigens ook nog een tiental mensen in het ziekenhuis. Zij hadden het op een haar na niet overleefd.

Scroll naar boven