Paul verloor een oog en heeft nu een Feyenoord-oog

Paul verloor een oog en heeft nu een Feyenoord-oog

Feyenoord is voor veel mensen meer dan een voetbalclub. Het is een religie, een levenswijze. Iemand die daarover kan meepraten is Rotterdammer Paul Spiljaard. Hij heeft wel iets heel opmerkelijks laten doen nadat hij te horen kreeg dat zijn oog verwijderd moest worden.

‘Dan maar een Feyenoord-oog’

Paul verloor zijn oog door een kwaadaardig melanoom. “Dan moet je van de nood een deugd maken en dan maar een Feyenoord-oog”, aldus Paul tegen het Algemeen Dagblad.

Paul verloor een oog en heeft nu een Feyenoord-oog

Het was het eerste waar hij aan dacht, zo geeft hij toe. De verslaggever vraagt hem hoe hij bij het idee komt, waarop Paul zegt: “Je mag toch wel de liefde voor je club uitstralen?”

Toen hij zijn oog kwijt raakte, werd hij doorgestuurd naar een laboratorium in Den Haag. “Daar werkte toevallig een Feyenoord-supporter en die heeft hem voor me gemaakt. Hij is hem ook komen afleveren op ‘het voorplein’.”

Geluk

“Ik heb hem in 2016 in gedaan en we werden gelijk kampioen. Het heeft dus wel wat geluk gebracht.” Paul heeft normaal gesproken een ander oog in, zonder logo. Maar als hij naar De Kuip gaat, dan moet zijn Feyenoord-oog in.

“We zijn een keer gegaan en toen had ik mijn oog niet in. Toen hebben we rechtsomkeert gemaakt. Want zonder oog, ga ik niet naar Feyenoord.”

Scroll naar boven