Paul is privé-detective: ”Ik jaag op mensen die zich ziek melden”

Paul is privé-detective: ''Ik jaag op mensen die zich ziek melden''

De 52-jarige Paul de Hoogh is privé-detective. Hij heeft het vooral gemunt op werknemers die zich bij de baas ziek melden, stiekem bijklussen of stelen van hun werkgever. ”Aan zulke mensen heb ik een hekel, want dat is niet eerlijk.”

Ongeveer 14 jaar geleden rondde Paul zijn opleiding tot particulier rechercheur af. Hij begon daarna zijn eigen bureau in IJmond. Inmiddels doet hij veel verschillende zaken. Voor opdrachtgevers observeert en achtervolgt hij mensen. Op dit moment is hij bezig voor een Amerikaanse man.

Paul is privé-detective: ''Ik jaag op mensen die zich ziek melden''

”Die benaderde mij om zijn vrouw op te sporen. Die heeft hem namelijk voor tienduizenden euro’s opgelicht en er daarna vandoor gegaan. Ik probeer haar te vinden.” Paul doet overigens ook familiekwesties of mensen die vermoeden dat hun partner een affaire heeft.

Passie

Maar wat Paul echt enthousiast maakt zijn bedrijfsonderzoeken. ”Dan kun je denken aan mensen die zich langdurig ziek melden, maar stiekem bijklussen. Of werknemers die stelen van hun werkgever. Aan zulke mensen heb ik een enorme hekel want het is niet eerlijk.

”Laatst heb ik bijvoorbeeld verborgen camera’s opgehangen, omdat er elke keer producten uit de bedrijfsruimte verdwenen. Toen bleek inderdaad die iemand iedere dag stiekem iets mee naar huis nam.”

Wanneer een dergelijke zaak is opgelost, is voor Paul de zaak succesvol. Hij levert het bewijs aan een werkgever en bemoeit zich er verder niet meer mee. Toch is hij dan trots omdat hij de wereld rechtvaardiger heeft gemaakt. ”Ik wil daar niet mee zeggen dat ik een wereldverbeteraar ben, maar dat soort dingen maken het werk wel mooi. Wat dat betreft is het simpel: Als je morgen belt met een probleem, sta ik gelijk voor je klaar.”

Scroll naar boven