Patricia zoent haar dochter (7) op haar mond: moet ze daar mee stoppen?

Dochter

Voor Patricia en haar man is het hartstikke normaal om hun dochter op haar mond te zoenen. Nu ze hier steeds vaker commentaar op krijgt, begint Patricia het lastig vinden. Moet ze stoppen met het kussen van haar dochter?

Kus op de mond

Tegen RTL Nieuws vertelt Patrica haar dochter al op haar mond te kussen sinds de geboorte. Zelf heeft ze er ook helemaal geen moeite mee.

Patricia zoent haar dochter (7) op haar mond: moet ze daar mee stoppen?

”Mijn man en ik zoenen haar altijd op haar mond. Vinden wij ook helemaal niet gek, maar mijn moeder vindt het vies en is er fel op tegen. Ze wil dat wij hiermee stoppen.”

”Ik wil me er eigenlijk niets van aantrekken, maar toch raakt het me. Ik weet niet goed hoe ik hiermee om moet gaan”, zo zegt ze tegen RTL Nieuws.

Opvoedcoach

Annelies Bobeldijk van WOW! Opvoedcoaching slaakt een diepe zucht. ”Ik vind het om eerlijk te zijn echt onzin. Waarom trek je je het zo aan wat een ander ergens van vindt?”

”Als je het zelf geen probleem vindt om je dochter om haar mond te zoenen, dan is er toch geen probleem? Een kind van 7 heeft hier ook een prima leeftijd voor en als ze het zelf okee vindt, is er niets aan de hand”, aldus Bobeldijk die erop wijst dat iedereen zelf bepaalt.

”Wanneer iemand anders daar een probleem mee heeft, hoef jij dat niet op te lossen. Er zijn altijd mensen die ergens iets van vinden, maar je hoeft niet te luisteren.”

”Belangrijk is om te kijken waarom iets jou zo raakt. Blijkbaar is er weinig vertrouwen in het maken van je eigen keuzes en daar kun je mee aan de slag gaan.”

”Je hebt geen goedkeuring nodig van iemand anders over zoiets basaals. Wees duidelijk en geef geen ruimte voor discussie over de opvoeding van je kind.”

Scroll naar boven