Patricia Paay: ‘Ik moet hier echt mee stoppen’

Tijdens de maand oktober proberen duizenden mensen te stoppen met roken. Deze maand wordt ook wel ‘stoptober’ genoemd. Dit is voor veel mensen een succes geweest!

Stoppen met roken

Dit jaar is het al de achtste keer dat Stoptober wordt gehouden. Dit initiatief is bedacht door het ministerie van Volksgezondheid, het longfonds, de hartstichting en KWF. Deelnemers kunnen door middel van een app dagelijks begeleiding en steun krijgen. Jaarlijks doen er meer dan 50.000 Nederlanders mee.

Ook bekende Nederlanders doen mee, dit jaar doen Hans Klok en Patricia Paay mee. Hans zei eerder: “Voor mij was dat sigaretje een moment om tot rust te komen. Maar dat moet afgelopen zijn”. Patricia zei: “Het is tijd om met deze slechte gewoonte af te rekenen. Roken is slecht. Voor je gezondheid, voor je stem, voor alles”

Volgens organisatoren is 28 dagen net lang genoeg om positieve effecten te ervaren. Volgens ervaringsdeskundigen zijn dan de meeste ontwenningsverschijnselen achter de rug. Mensen die vier weken lang niet hebben gerookt, hebben vijf keer meer kans om het vol te houden.

Doe jij mee aan stoptober? Of heb je al een keer meegedaan? Laat het ons weten in de reacties!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven