Patiënt wiens kanker verdween na innemen nieuw medicijn doet zijn verhaal

Een van de patiënten die meedeed aan een baanbrekend onderzoek naar een nieuw kankermedicijn heeft zijn verhaal gedaan toen hij hoorde dat hij genezen was verklaard.

Grote doorbraak

Eerder deze week schreven we al een artikel over een grote doorbraak in de strijd tegen darmkanker. Uit de studie bleek dat het medicijn dostarlimab succesvol was in het verslaan van de ziekte. Patiënten die meededen aan de proef kregen het medicijn zes maanden lang toegediend, waarbij ze het middel om de drie weken kregen.

Alle achttien mensen waren binnen een jaar na het innemen van het medicijn in remissie. Maar niet alleen dat – het onderzoek wees ook uit dat geen van de patiënten ernstige complicaties had als gevolg van het onderzoek.

beeld: Memorial Sloan Kettering Cancer

Imtiaz

Een van gelukkige mensen die meededen aan de proef was Imtiaz, die zei dat hij instortte toen hij het ongelooflijke nieuws te horen kreeg: “ik vertelde het mijn familie. Ze geloofden me niet. Ik belde als eerste mijn moeder. We moesten allebei huilen. Het was levensveranderend.”

Dr. Andrea Cercek werkt als oncoloog bij het Memorial Sloan Kettering Cancer Center, en is co-auteur van het artikel. Uit de onderstaande Tweet. In dit artikel vertelt ze dat deze behandeling werkt op ‘specifieke kankercellen’ die een gen missen waarmee ze hun DNA kunnen repareren, wat uiteindelijk tot mutaties leidt.

“Als we immunotherapie zoals dostarlimab geven, stimuleert het het immuunsysteem gewoon, zodat het de kanker ziet en er vanaf komt. Maar wat hier zo opmerkelijk is, is dat het de kanker volledig heeft geëlimineerd, de tumoren zijn gewoon verdwenen.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven