Patat en pizza op kindermenu’s in restaurants verleden tijd: “Het moet gezonder”

In Nissewaard en Voorne aan Zee zijn horecaondernemers bezig met het vernieuwen van hun kindermenu’s. Ze merken dat zowel ouders als kinderen vaak iets anders willen dan de standaard kipnuggets met patat of pannenkoeken.

Nieuwe initiatieven voor kindereten

Sander Smit van restaurant Aan Zee, betrokken bij dit initiatief, legt uit dat door het aanbieden van gezondere opties kinderen automatisch beter eten. Hij benadrukt dat kinderen vaak meer willen en kennen dan een standaard kindermenu.

Creatieve menu’s ontworpen door kinderen

De actie omvat het betrekken van basisschoolkinderen bij het samenstellen van hun droommenu. Dit heeft geresulteerd in menu’s met meer variatie, zoals pasta met garnalen, witvis, pokébowls en kleurrijke wraps.

Advies van kinderdiëtist Olga Benjamin

Olga Benjamin, een kinderdiëtist, prijst het initiatief en benadrukt het belang van variatie in kindermenu’s. Ze stelt dat kinderen meer geprikkeld worden door kleinere, kleurrijke porties.

Uit een enquête van Ouders van Nu blijkt dat veel ouders vinden dat kindermenu’s gezonder en diverser mogen. Wendy van Poorten, hoofdredacteur van het tijdschrift, bespreekt de uitdagingen en mogelijkheden om kindermenu’s te verbeteren.

Kleine aanpassingen, groot effect

Van Poorten suggereert dat zelfs kleine aanpassingen, zoals het vervangen van gewone frietjes door zoete-aardappelfriet, een groot verschil kunnen maken. Ook raadt kinderdiëtist Benjamin aan om halve porties van ‘gewone’ gerechten aan te bieden, zodat kinderen samen met hun ouders kunnen eten.

Scroll naar boven