Passagiers kunnen binnenkort gewogen worden op luchthavens om brandstofkosten te besparen(2 minuten lezen)

Er zullen altijd onderwerpen zijn waar we raar van op zullen kijken, maar het wegen van passagiers voordat ze aan boord moeten van een vliegtuig, moet wel bovenaan staan. De meeste van ons zijn het erover eens dat wanneer je wat meer dan normaal weegt, je niet lekker kan zitten in het vliegtuig, maar om mensen te dwingen op een weegschaal te stappen is wel merkwaardig.

Het heeft zelfs geleid tot een aantal aparte situaties, waaronder een zakenman die een vrouw tijdens een vlucht verafschuwde vanwege haar gewicht.

Dankzij nieuwe technologie die beschikbaar is door een Britse tech-startup, kunnen passagiers heel nauwkeurig gewogen worden, zodat brandstofkosten kunnen worden verlaagd en de veiligheid van de vluchten kan worden verbeterd.

De startup is Fuel Matrix en werd opgericht door CEO Roy Fuscone. Kennelijk proberen ze deze ‘drukplatformen’ bij verschillende Britse luchtvaartmaatschappijen te introduceren zodat ze nauwkeurig de passagiers kunnen wegen terwijl ze door het vliegveld lopen. Het zou het mogelijk maken om de exacte hoeveelheid brandstof die nodig is voor elke vlucht te berekenen.

Deze verborgen ‘drukplatformen’ kunnen zich bevinden bij de bagageafgifte, bij het inchecken of soortgelijke gebieden. Op die manier kunnen passagiers heel nauwkeurig gewogen worden. zonder dat er extra moeite gedaan hoeft te worden door de passagiers. Vluchtveiligheid is altijd een prioriteit, maar de milieu-impact is ook iets om te overwegen.

Momenteel schatten luchtvaartmaatschappijen de hoeveelheid brandstof die nodig is op basis van het gemiddelde gewicht van klanten (dit is in UK 194 pond voor mannen, 154 pond voor vrouwen en 75 pond voor kinderen).

Fuel Matrix merkt dat vluchten meer brandstof verbruiken dan nodig is omdat de methode niet nauwkeurig is. Als deze nieuwe methode toegepast zou worden, zou het exacte gewicht kunnen worden berekend en brandstofkosten aanzienlijk worden bespaard.

De COO van Fuel Matrix, Nick Brasier, had het volgende te zeggen over het onderwerp: “Meer luchthavens en luchtvaartmaatschappijen gebruiken selfservice check-in kiosks, waarbij de passagier zelf zijn bagage op kan wegen en antwoord kan geven op vragen over de inhoud ervan.

“We suggereren niet dat mensen op de weegschaal zouden moeten staan, maar luchthavens zouden ‘drukplatformen’ kunnen gebruiken in deze gebieden.

“Nadat de bagage is ingecheckt, kan het systeem vragen:” Sta je op het drukplatform? “.

“Als de passagier op ‘Ja’ tikt, kan het gewicht worden geregistreerd en vertrouwelijk aan de luchtvaartmaatschappij worden doorgegeven. ‘

Een toeslag voor zwaardere passagiers wordt niet in rekening gebracht als dit systeem wordt toegepast op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk.

Ondanks dat dit een idee is wat misschien wordt toegepast in het Verenigd Koninkrijk, kan het ook zomaar worden toegepast in Nederland, Belgiƫ of andere landen. Wat vind jij van dit idee? Laat weten wat jij hiervan vindt in de comments!

Bron: The Sun

Wat vind jij? Reageer hieronder