Pasgeboren baby’tje met navelstreng er nog aan in vuilnisbak gegooid

person wearing gray shirt putting baby on scale

Frankrijk is opgeschrikt door een onmenselijk gebeuren, waarbij een pasgeboren baby’tje in een vuilnisbak is gegooid. Het jongetje had zelfs nog een navelstreng.

Baby

Wanneer je een kindje mag verwelkomen, is dat het mooiste wat je als ouders kunt overkomen. De liefde die je voelt voor een kind, is onbeschrijflijk.

person holding baby feet

Helaas bestaan er ook mensen die helemaal niet blij zijn met kinderen, of die er om de een of andere reden niet voor kunnen zorgen.

Dat je er niet voor kunt zorgen, is in sommige gevallen te begrijpen. Maar om dan een onschuldig kindje met navelstreng en al in een vuilnisbak te dumpen?

Nee, dat gaat veel te ver. Er zijn namelijk ook instanties die je kunnen helpen, of waar je terecht kunt als je niet kunt zorgen voor een baby’tje.

Rennes

In de Franse stad Rennes is gisteren een pasgeboren baby’tje gevonden in een vuilnisbak. Een toevallige passant hoorde een paar geluidjes toen hij zak wilde weggooien.

blue trash bin beside yellow metal fence

Toen hij in de container keek, trof hij tot zijn grote schrik een kindje aan in een vuilniszak. Daarop contacteerde de man de hulpdiensten.

Zij zijn snel gekomen en hebben het jongetje, dat 3,3 kilogram weegt en pas een paar uur oud is, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Daar is gebleken dat het kindje in goede gezondheid verkeerde. Men is inmiddels een onderzoek gestart om de ouders van de baby te kunnen achterhalen.

Vermist meisje

Gisteren gebeurde in Frankrijk nog iets anders. In een kelder van een woning werd het lichaam gevonden van een meisje dat enkele dagen vermist was.

De tienjarige Loanna stapte afgelopen dinsdag in de bus, die haar van school naar huis moest brengen. Daar kwam zij helaas nooit aan.

Na een intensieve zoektocht kwamen de hulpdiensten uit bij een pand, vlakbij de woning van het kind. In de kelder werd het meisje, gewikkeld in een deken, gevonden. De vermoedelijke dader is aangehouden. Hij legt tegenstrijdige verklaringen af.

 

Scroll naar boven