Pas op: strooizout kan levensgevaarlijk zijn voor honden

Mocht je vandaag met je hond gaan wandelen, dan is het goed om wat extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strooizout dat buiten ligt kan namelijk voor vervelende klachten zorgen, waarvan sommige zelfs levensgevaarlijk kunnen zijn.

Jurgen Naert van Pet Rescue waarschuwt in Het Nieuwsblad voor de gevaren van strooizout.

Diepe kloven

“Wij kregen de afgelopen dagen zeker twintig telefoontjes van hondenbaasjes,” zo vertelt hij. “Alle klachten hadden te maken met strooizout. De baasjes zijn met hun hond in de sneeuw gaan wandelen, waarna de hond na een paar uur verschrikkelijk veel pijn aan zijn pootjes kreeg. Dat komt door het zout dat in de huid vreet en diepe kloven achterlaat.”

Goed beschermen

Heel gek is dit volgens Naert niet. “Wrijf zelf maar eens met je hand onderaan je auto, nadat je in de sneeuw met strooizout heb gereden. Je zal merken dat er na een paar uur barstjes in je handen komen.” Om je hond hiervoor te beschermen is het dan ook verstandig om voor het wandelen zijn poten in te smeren met vaseline. Dit beschermt de poten tegen het zout. Na het wandelen kun je zijn poten het beste schoonmaken met lauw water.

Ga verder naar de volgende pagina om te symptomen te zien en wat je moet doen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven