Partijkantoor FvD weer beklad en voorzien van onsmakelijk spandoek

Pand FvD beklad

Het partijhoofdkantoor van Forum voor Democratie in Amsterdam is vannacht het doelwit geworden van vandalisme. Zowel op de voordeur als op de stoep voor het pand is graffiti aangebracht. Ook is er een spandoek opgehangen en zij de sloten vernield.

‘Fascist scum’

Op de voordeur en op de stoep zijn in zwarte letters de woorden ‘fascist scum’ geschreven. Daarnaast is er een spandoek opgehangen waarop de namen staan van FvD leider Thierry Baudet en de Russische president Vladimir Poetin. Tussen de namen is staat een rood hart geschilderd.

Trend

Partijleider Thierry Baudet heeft aangifte gedaan bij de politie. Volgens hem is het vandalisme een ‘trend’ die ‘past in een patroon van bedreiging en demonisering’. Op Twitter stelt Baudet dat er door een ‘cancel culture’ in Nederland ‘geen enkel normaal debat worden gevoerd’.

Niet de eerste keer

Forum voor Democratie is in het verleden vaker doelwit geworden van mensen die er, in nette bewoordingen, andere politie meningen op nahouden.

Zo schilderde de actiegroep Radicaal Anarchistisch Feministisch Front (zij bekenden dit op de website IndyMedia) in 2017 met roze verf een anarchistisch teken en het vrouwensymbool op de voordeur van de Baudets woning. De groep verklaarde dit te hebben gedaan ‘uit protest tegen het verderfelijke gedachtengoed van Thierry Baudet’.

Eerder dit jaar voerde de partij campagne in het Westerpark, toen er een groep mensen langs het partijkantoor liep. Zij gooiden onder meer verf en vuurwerking in de richting van het pand. De aanwezige politie stond erbij en keek ernaar.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven